Hotel pre psov – ako si vybrať ten správny?

Hotel pre psov – ako si vybrať ten správny?


Hotel pre psov je ideálnym miestom na dočasné odloženie domáceho miláčika. Nie je tajomstvom, že každé odlúčenie je pre opatrovníka i pre štvornohého priateľa veľkým stresom. To či odlúčenie bude pre zviera traumatizujúce alebo nie, závisí od výberu zariadenia a prípravy psa na pobyt. Pýtate sa, aký je ideálny hotel pre psov? Prečítajte si niekoľko rád, ktoré vám pri výbere hotela pomôžu.

Ktorý hotel pre psov by si vybral váš pes?

Každý hotel pre psov je špecifický a každý ponúka iné podmienky, kvalitu a úroveň starostlivosti. Pri výbere sa musíte riadiť nielen povesťou zariadenia, ale aj potrebami domáceho maznáčika. Pretože, čo je dobré pre jedného, môže byť pre druhého mimoriadne nepríjemné.

Pri výbere hotela dbajte na to, akú povahu má váš pes. Utiahnutý typ psa, ktorý nevidí iný svet okrem svojho opatrovníka, sa neuspokojí so žiadnym hotelom. Pred umiestneným takéhoto typu psa do hotela je potrebné poradiť sa s behavioristom a pripraviť zviera na daný moment. Ak máte domáceho miláčika, ktorý trpí nejakou traumou, výber hotela taktiež prispôsobujte. Existujú totiž hotely, ktoré sú uspôsobené presným typom štvornohých miláčikov. Môžete si vybrať hotel pre psov s ohrádkami, alebo boxmi alebo hotel s oddelenými izbami pre každého čuvača či dom, kde zvieratá voľne pobehujú a žijú medzi členmi domácnosti. Sú však aj psi, ktorí nemajú radi spoločnosť iných zvierat a hluk a viac osôb im spôsobujú stres. Pre takéhoto miláčika je často vhodnou voľbou hotel pre psov, ktorý umožňuje izolované umiestnenie od ostatných zvierat. Častou praxou býva aj situácia, že sa štvornohý miláčik cíti lepšie v prenosnej klietke, kde má svoju obľúbenú deku, hračku, ktorú mu nikto neberie, pokoj a pohodu. Naopak, pre spoločenského psa je hotel pre psov, kde môže behať s tlupou iných zvierat odmenou. Pri výbere hotela je dôležitá aj jeho poloha. Pes žijúci v dome na samote sa bude cítiť zle v mestskom hoteli, kde sa po okolitých uliciach berú na prechádzku domáce zvieratá. Opačne, mestský typ psa má rád malé hotely pri lesoch alebo na vidieku. Bez ohľadu na povahu psíka je nevyhnutnou podmienkou plná miska a priateľský hotelový personál, ktorý sa chlpáčovi rád chvíľu povenuje.

Na čo si dať pozor pri výbere psieho hotela?

Pri výbere hotela pre psov je nesmierne dôležitá hygiena a bezpečnosť zariadenia. Ďalšími kritériami pri rozhodovaní sú recenzie na hotel. Ak sa niekto sťažuje, že si pes pri pobyte na danom mieste ublížil alebo sa vrátil zanedbaný, hotelu sa radšej vyhnite. Taktiež je dôležité, aby boli majitelia hotela pre psov oboznámení s pravidlami prvej pomoci a aby vedeli správne reagovať v krízových situáciách. Pri výbere tiež zistite, ktoré ambulancie hotel využíva v prípade núdze, aké krmivo používa a ako pristupuje k výžive zvierat.

Rozhodujúce pri výbere by malo byť tiež to, koľko času strávi váš miláčik hraním a prechádzkami. Taktiež sa uistite, ako je riešená kapacita hotela, aby váš pes nemusel bojovať o miesto na podlahe.

V prípade, že hľadáte hotel pre psov, ktorý spĺňa všetky kritériá, ktoré sme v článku uviedli, obráťte sa na firmu Sponzia. Venujeme sa výcviku psov a prevádzkujeme hotel pre psov aj škôlku pre šteňatá. Okrem toho prinášame kvalitné produkty z oblasti chovateľských potrieb. Neváhajte nás kontaktovať, prípadne nás navštívte v jednej z našich kamenných predajní.

Nám. padlých hrdinov 4 90028 Ivanka pri Dunaji
tel.: +421245943144

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888