Ako vybrať to správne krmivo pre zvieratá?

Ako vybrať to správne krmivo pre zvieratá?

Krmivo pre zvieratá je jednou z najdôležitejších podmienok pre ich kvalitný život. Práve preto by ste dbať na výber toho správneho krmiva. V súčasnosti existuje množstvo predajcov rôznych druhov krmiva pre všetky druhy domácich zvierat, gravidné zvieratá, mláďatá či iné skupiny. Aké aspekty zvážiť pri výbere krmiva pre zvieratá a podľa čoho sa rozhodnúť pre to správne?

Krmivo pre zvieratá iba od profesionálov

V prvom rade je dôležité uvedomiť si, že ak vaše domáce zvieratko milujete, krmov pre zvieratá, ktoré mu dávate musí byť kvalitné a správne vyvážené. Zároveň, nie každé krmivo pre zvieratá vyhovuje každému jedincovi rovnako. Niektorému zvieratku chutí viac, inému menej a niektorým môže aj kvalitné krmivo pre zvieratá spôsobiť problémy. Majte preto na pamäti dôležitosť kvality i zloženia krmiva pre zvieratá a pri návšteve chovateľských potrieb sa neváhajte poradiť.

Ak ste si práve zaobstarali nové domáce zvieratko, dôležité sú i jeho doterajšie návyky a spôsoby výživy a to bez ohľadu na to, či máte zvieratko zo zverimexu, od chovateľa či z útulku. Ak plánujete zmeniť krmivo pre zvieratá, mali by ste zmeny zavádzať postupne, aby ste vášmu zvieratku nespôsobili šok.

Krmivo pre psy a mačky

Každé krmivo pre psy by malo obsahovať vyvážený pomer základných živín, akými sú bielkoviny, sacharidy, minerály, tuky, vitamíny a tiež vláknina. Vyvážený pomer však nemusí byť pre každého psa rovnaký – závisí totiž od životného štýlu, veku, plemena či zdravotného stavu.

Aj pri výbere krmiva pre mačky je dôležité brať do úvahy vek, zdravotný stav, plemeno a množstvo fyzickej aktivity. Všeobecne však platí, že krmivo pre mačky, ktoré sú v dobrom zdravotnom stave obsahuje 31% bielkovín, 41% tukov a 28% cukrov. To správne krmivo pre zvieratá vám vedia odporučiť aj pracovníci chovateľských potrieb, no iba vy sami najlepšie poznáte zdravotný stav a životný štýl vášho zvieratka, ktorý je určite potrebné spomenúť.

Krmivo pre hlodavce

Aj menšie domáce zvieratá si zaslúžia kvalitné krmivo. V krmive pre hlodavce prevažuje najmä rastlinná strava. Zloženie zväčša býva ovos, pšenica, kukurica, jačmeň, hrach a iné. Doplnkom stravy pre hlodavce musí byť vždy seno a tiež drevo na okusovanie a teda obrusovanie predných zubov. Ak chcete vaše hlodavce prikrmovať, ideálnou voľbou sú ovsené vločky, tvrdé pečivo a rôzne druhy zrna.

Chovateľské potreby a ich sortiment

Ak ste sa rozhodli pre nové krmivo pre zvieratá, vždy sledujte vonkajšie znaky i správanie vášho zvieratka. V prípade zhoršenej kvality srsti, zvláštnej chôdze či sťaženého trávenia a vylučovania určite konzultujte krmivo pre zvieratá s veterinárom. S menej závažnými problémami vám dokážu pomôcť aj v chovateľských potrebách.

Okrem kvalitného krmiva zakúpite v chovateľských potrebách rôzne doplnky výživy, dentálne pomôcky a prostriedky a taktiež doplnky ako oblečenie pre zvieratá, hračky pre zvieratá a iné. V chovateľských potrebách ALMIR´S FAMILY s.r.o. nájdete široký sortiment krmiva, oblečenia, doplnkov či kozmetiky pre zvieratá. Na výber máte množstvo produktov pre všetky druhy domácich zvierat, preto neváhajte a navštívte náš eshop ešte dnes.


Bratislavská cesta 4345 /55 90301 Senec
tel.: +421245928383

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888