Outdoor výbava ako povinnosť pri potulkách prírodou

Outdoor výbava ako povinnosť pri potulkách prírodou

Spoľahlivá outdoor výbava zaručí, že vás príroda v žiadnom prípade neprekvapí. Bez ohľadu na to, či si vyberiete vysokohorskú turistiku alebo vyrazíte s rodinou či známymi za kempovaním. Základom je funkčné vybavenie, ktoré spríjemní vaše trávenie voľného času a poskytne maximálny komfort i pohodlie aj v prírodných podmienkach. Outdoor výbava by mala byť kvalitná a účelová.

Základná outdoor výbava

Outdoor výbava má začínať kvalitným oblečením. Odporúča sa funkčné prádlo, ktoré v lete odvádza pot a v zime zase príjemne zahreje a spoľahlivo nahradí viacero kusov šatstva. Stavte na nepremokavé oblečenie ako bundu, nohavice, pláštenky či pončá, ktoré vás ochránia pred dažďom i vetrom. Sú ideálnymi spoločníkmi na kratšie i dlhšie aktivity v lone prírody. Ak ste športový typ, tak nepremokavá outdoor výbava oblečenia sa v prípade nepriaznivého počasia hodí aj do práce či na rodinné nákupy. Ďalšou súčasťou, bez ktorej sa nezaobíde žiadna outdoor výbava, sú stany, ktoré dostať v rôznych variantoch (tunelový, áčkový a i.). Stany ako outdoor výbava musia zaručiť, že pod nimi strávite noc v suchu a pohodlí, bez nevítaných zvieracích návštevníkov. Podstatná je aj priedušnosť, ktorú zvyčajne okrem vchodu zabezpečí aj sieťka v hornej časti. Pri výbere stanu zohľadnite parametre ako počet osôb, náročnosť terénu a hmotnosť. Ak totiž stan plánujete často prenášať alebo sa vydáte na náročnú túru, tak určite počítate každý gram nákladu navyše. Zásadná je aj veľkosť stanu, napr. pri vysokohorských expedíciách sú priestory na kempovanie dosť obmedzené v porovnaní s bežnou stanovačkou v lese. Všímajte si aj úložné priestory či doplnky ako pútko na uchytenie svietidla alebo tzv. snehový golier. V zime bráni snehu dostať sa do priestoru medzi plachtami stanu. Spoľahlivá outdoor výbava je neoceniteľným členom tímu.

Prvá pomoc

Outdoor výbava sa rozhodne nezaobíde bez pohodlných a funkčných spacákov či karimatiek, vyznačujúcich sa nízkou hmotnosťou a vysokou odolnosťou. Majú spoľahlivo slúžiť počas chladnejších nocí a zabrániť prienikom vlhkosti a vetra. Byť vždy pripravení – také je heslo skúsených turistov. A preto aj ich outdoor výbava pozostáva z vecí týkajúcich sa prvej pomoci, medzi ktorými nesmie chýbať termofólia, obväzy a lekárnička so základnými zdravotnými pomôckami. Sú potrebné pri jednoduchých ošetreniach týkajúcich sa škrabancov, odrenín či uštipnutí. Outdoor výbava – to sú aj kvalitné variče, deky, plachty, poľný nábytok či siete, ako aj doplnky na založenie ohňa i orientáciu.

Spoľahlivú outdoor výbavu si zaobstaráte v kamennej predajni alebo na e-shope Armytop, kde nájdete všetko potrebné na turistiku, kempovanie či táborenie.

Ivana Bukovčana 6123/22 84108 Bratislava IV
tel.: +421948335876

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888