Tepelná izolácia a ako tento proces do detailu funguje

Tepelná izolácia a ako tento proces do detailu funguje

Tepelná izolácia je proces, ktorým sa znižuje strata tepla v budovách. Cieľom tepelnej izolácie je znížiť náklady na vykurovanie a zlepšiť celkovú energetickú efektivitu budovy. Existuje niekoľko druhov tepelnej izolácie, ktoré sa dajú použiť na izoláciu budov.

Tepelná izolácia a jej typy

Medzi najbežnejšie druhy tepelnej izolácie patria: minerálna vlna, polystyrén, polyuretán a celulóza. Minerálna vlna, aj známa ako sklenená vlna, je vyrobená z recyklovaných sklených vlákien a je často používaná na izoláciu strešných konštrukcií a stenových konštrukcií. Je to vynikajúci tepelno-izolačný materiál pri vykonávaní tepelnej izoláci, ktorý dobre zachováva teplo v miestnosti a znižuje straty tepla cez strechu či steny. Je odolný voči vlhkosti, plesniam a hmyzu. Tepelná izolácia je vhodná do každej budovy.

Polystyrén, ktorý je tiež známy ako EPS, je ľahký a ľahko sa spracováva, takže sa často používa na tepelnú izoláciu podláh a stien. Je to efektívny tepelno-izolačný materiál, ktorý dobre zachováva teplo v miestnosti a znižuje straty tepla cez podlahu či steny. Má vysokú odolnosť voči vlhkosti a plesniam. Polyuretán, tiež známy ako PUR, je vysoko účinný pri tepelnej izolácií a často sa používa na izoláciu strešných konštrukcií. Je to tepelno-izolačný materiál s vysokou hustotou, ktorý dobre zachováva teplo v miestnosti a znižuje straty tepla cez strechu. Je odolný voči vlhkosti, plesniam a hmyzu.

Ako vytvoriť tepelnú izoláciu pre steny

Pokiaľ ide o tepelnú izoláciu podláh a stien, tiež vám radi predstavíme spôsob, ako na to. Celulóza, ktorá je vyrobená z recyklovaného papiera, sa často používa na tepelnú izoláciu stien a podláh. Je to efektívny tepelno-izolačný materiál, ktorý dobre zachováva teplo v miestnosti a znižuje straty tepla cez steny a podlahu. Je prírodným materiálom, ktorý je odolný voči vlhkosti. Tepelná izolácia je dôležitá. Existujú dokonca aj tepelno-izolačné omietky rôzneho druhu.

Sme IZO HOME, s. r. o. a pracujeme práve v meste Žilina. V našej ponuke nájdete služby, akými sú rekonštrukčné práce, vyhotovenie tepelnej izolácie, vyhotovenie striekanej izolácie a podobne. Náš tím je tím skvelých aplikátorov, ktorí majú bohaté skúsenosti. Vyznačujeme sa profesionalitou, spoľahlivosťou a tiež ústretovosťou. Kontaktujte nás už dnes v prípade záujmu. Radi vás obslúžime a vykonáme práce presne podľa vašich snov predstáv.

Daniela Dlabača 794 /35 01001 Žilina
tel.: +421947934640

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888