Drevostavby a ich výhody a nevýhody

Drevostavby a ich výhody a nevýhody

Drevostavby patria k ekologickým výstavbám a v dnešnej dobe je ich využitie veľmi populárne. Ide o stavby, ktorých nosná konštrukcia je vyrobená z dreva. Nie je to však obyčajné drevo. Aby bolo odolné pred škodcami, hnilobou, plesňou a ostatými nepriateľmi tohto materiálu, prechádza špeciálnou úpravou a vysušuje sa tak, aby obsahovalo iba určitú vlhkosť. Drevostavby to sú montované drevodomy, ale aj všetky ostatné budovy s drevenou konštrukciou.

Drevostavby majú viaceré výhody

Najväčšou a najhlavnejšou výhodou je to, že drevostavby majú veľmi dobré tepelno-izolačné vlastnosti. Vďaka tomu nie je potrebné v zimných mesiacoch toľko vykurovať. Charakteristická je pre nich nízka tepelná vodivosť čím dosahujú nízku spotrebu tepla. Okrem toho sa vyznačujú rýchlou výstavbou, čo ocenia predovšetkým tí, ktorí chcú v drevodome bývať čo najskôr. Skvelé akustické vlastnosti spôsobujú útlm hluku, preto sú drevostavby, najmä rodinami, tak veľmi obľúbené.

Drevostavby sú ekologické a pýšia sa dlhou životnosťou. Keďže je drevo prírodný materiál, pôsobí veľmi upokojujúco na ľudské zmysly. Príjemne vonia, je pôvabný na dotyk a dokonale vyhovuje aj po zdravotnej stránke. Drevostavby výborne regulujú vlhkosť v interiéri, čo ich robí ešte viac atraktívne najmú pre výstavbu rodinných domov.

Aké sú nevýhody drevostavieb?

Drevostavby nie sú dostatočne odolné voči prudkým prírodným katastrofám, ako napríklad v prípade silného vetra - víchrice. Takisto sa vyznačujú nízkou protipožiarnou odolnosťou. V letných horúcich mesiacoch môžu drevostavby akumulovať množstvo tepla v interiéri, čo spôsobuje nepohodu pre tých, ktorí sa tam nachádzajú.

Drevostavby sú každým rokom čoraz viac populárnejšie a ich ponuka výstavby sa neustále rozširuje. Dnes už existuje veľa stavebných spoločností, ktoré sa zaoberajú ich realizáciou pre všetkých tých, ktorí sa o drevostavby skutočne zaujímajú. Či ide o rodiny alebo iný typ klienta, stavebné spoločnosti ustavične rozširujú svoju ponuku drevostavieb, ktoré následne prezentujú svojim budúcim klientom.

Tomáš Slobodník – TPS sa takisto zaoberá výstavbou drevostavieb či už ide o záhradné domčeky alebo rodinné domy. Okrem toho sa zaoberáme tesárskymi, pokrývačskými a klampiarskymi prácami a navrhujeme a zhotovujeme konštrukcie krovov. Takisto realizujeme služby, ako je výber a montáž strešnej krytiny. Pracujeme rýchlo, ale hlavne zodpovedne. K našim zákazníkom pristupujeme vždy individuálne a počúvame ich potreby, ktoré sa následne snažíme zrealizovať na skutočnosť. V prípade záujmu nás kontaktujte ešte dnes.

Coburgova 35 91702 Trnava
tel.: +421905334112

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888