Podrezanie muriva a iné spôsoby sušenia budov

Podrezanie muriva a iné spôsoby sušenia budov

Podrezanie muriva patrí k čoraz viac využívaným metódam na odstránenie vlhkosti zo stien budov. Vlhké steny vo vnútri budov, ako aj vlhké fasády a základy sú okolnosti, ktoré treba riešiť. Na zbavenie sa nadmernej vlhkosti budov sa nevyužíva len podrezanie muriva, ale aj rôzne iné metódy. Tie sa delia na neinvazívne a invazívne. Prečítajte si o týchto spôsoboch sušenia budov viac.

Podrezanie muriva – jedna z invazívnych metód sušenia budov

Každý zásah do budovy, ktorý narúša jej steny za účelom vysušenia patrí k invazívnym metódam. Ak vysušovanie vzduchu vo vnútri budovy a vykurovanie nepostačuje, siaha sa práve po takýchto metódach.

Medzi najbežnejšie a najobľúbenejšie metódy invazívneho sušenia budov patria horizontálna a vertikálna injektáž muriva. Tento proces sa realizuje tak, že sa do horizontálnych alebo vertikálnych vrtov v stene injektuje hydrofóbny prípravok. Ďalšou metódou je podrezávanie muriva, pri ktorom dochádza k rezaniu plochých dlhých medzier v stene vonku alebo vo vnútri budovy. Medzery sa vyplnia špeciálnou maltou alebo izolačnými doskami. Izolované podrezania ochránia steny pred vlhkosťou zo zeme. Sanačné omietky sa aplikujú tak, že sa staré omietky odštiepia 80 cm nad hranicou vlhkosti a z odkrytej vrstvy sa mechanicky odstránia plesne, zasolenie a korózia. Následne sa vyčistené medzery vyplnia sanačnou omietkou. 

Nechajte podrezanie murív na odborníkov

Nech sa už rozhodnete pre akúkoľvek metódu na sušenie vášho príbytku, mali by ste tento proces zveriť do rúk odborníkov. Účinnosť každej metódy závisí na jednej strane od správnej prípravy podkladu, na druhej strane od použitia všetkých prípravkov.

Treba pamätať aj na to, že pri vykonávaní takejto údržby je potrebné súčasne vykonať správnu zvislú a vodorovnú izoláciu stavby, ktorá zabráni kapilárnemu vzlínaniu vody. Preto, ak máte záujem o podrezanie muriva či injektáž, zverte práce do rúk profesionálom, ktorí sú v tejto oblasti dostatočne vyškolení a majú niekoľkoročnú prax. Ozvite sa nám a nájdeme vhodné riešenie pre boj s vlhkosťou vašej budovy.

Prečítajte si tiež:

Veľký Ostrov 136 946 03 Kolárovo

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888