Priemyselné brány a ich dostupné varianty

Priemyselné brány a ich dostupné varianty

Priemyselné brány sú montované na miesta, kde slúžia ako vstupný prvok do areálov rôznych firiem. Sú určené na ochranu majetku a vytvárajú bariéru pre nezvaných hostí. Okrem funkcie ochrany sú priemyselné brány vizitkou spoločnosti, pretože sú prvým prvkom, ktorý vidíme pri vstupe do areálu firmy. Prečítajte si v článku niečo viac o priemyselných plotových bránach.

Priemyselné brány – posuvný typ konštrukcie

Priemyselné brány nie sú bežným typom brán. Majú špecifické rozmery a plnia rôzne úlohy, preto sú vyrábané na individuálne objednávky. Pre porovnanie s bežnou bránou rodinného domu – priemyselné brány sú denne otvárané s oveľa väčšou frekvenciou než brány rodinných domov. Taktiež sú špecifické oveľa väčšími rozmermi.

Medzi najčastejšie montované brány patria posuvné plotové priemyselné brány. Hlavná výhoda týchto brán je veľký vstupný priestor bez obmedzovania krídlami brány, pretože tie sú posúvané pozdĺž samotnej konštrukcie plota. Vďaka použitiu dvoch krídel posuvnej brány namontovaných na protiľahlých stranách získame vjazd do objektu o veľkosti až niekoľko desiatok metrov. Takéto riešenie často vidieť na letiskách alebo výrobných závodoch s hustou kamiónovou dopravou. Pri tomto type plotových priemyselných brán sa výrobcami odporúča montáž automatiky, ktorej typ sa volí podľa hmotnosti krídel a frekvencie otvárania/zatvárania počas dňa. V prípade výplne priemyselných brán sa prihliada na to, akú funkciu brána tvorí. Ak má mať reprezentatívny charakter, odporúča sa vyplniť bránu palisádovým, hliníkovým alebo nerezovým krytím. Tieto riešenia sú síce drahšie, ale vyznačujú sa dlhšou životnosťou použitých materiálov. V prípade, že sa jedná o vstupnú bránu do skladu, výrobnej haly alebo fabriky, stačí ju vyplniť plotovými panelmi, alebo pletivom.

Krídlový typ priemyselných brán

Priemyselné brány krídlového typu sú taktiež využívané v priemyselných priestoroch. Montujú sa iba tam, kde to priestor dovolí a kde nie sú žiadne bariéry brániace krídlam pri otváraní. Krídlové brány sú vypĺňané podobne, ako posuvné buď sieťovou výplňou, plotovými panelmi, hliníkovou výplňou alebo drevenou výplňou. U týchto brán sa taktiež odporúča montáž automatiky.

Oba spomínané typy sú najčastejšie volenými priemyselnými bránami vstupu do priemyselných objektov. Spoločnosť ELBA, a.s. sa venuje výrobe a montáži nielen takých brán. U nás získa zákazník bránu, ktorá má perfektne funkčný tesniaci systém, silnú mechaniku, stabilný pohon, optimálne vlastnosti chodu brány a antikorózne vlastnosti. Variabilita našej ponuky spočíva v širokom portfóliu, ponúkame brány do priemyselných objektov, skladov, autoservisov a hangárov, ale aj do moderných budov. Priemyselné brány značky ELBA nie sú náročné na údržbu, sú spoľahlivé, bezpečné a majú dlhú životnosť. Neváhajte sa na nás obrátiť - poradíme vám pri ideálnom technickom riešení zabudovania brány a pomôžeme s výberom vhodného typu.

Československej armády 264 /58 96701 Kremnica
tel.: +421456742544

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888