Vnútorná strojová omietka pre úžasne hladké steny

Vnútorná strojová omietka pre úžasne hladké steny

Zhodnotí murivo, šetrí náklady a minimalizuje pracnosť – vnútorná strojová omietka je aktuálnym hitom a patrí k pomerne novým metódam aplikácie omietky. Je obľúbená nielen pri realizácii novostavieb, ale aj pri rekonštrukciách. Vnútorná strojová omietka si vyžaduje použitie špeciálneho omietacieho stroja a striekacej pištole. K obľúbeným patrí sadrová vnútorná strojová omietka, keďže vďaka nej je možné dosiahnuť najhladší povrch.

Vnútorná strojová omietka a jej výhody

Vnútorná strojová omietka sa na steny či stropy nanáša mimoriadne rýchlo, čiže šetrí nielen čas, ale aj peniaze. Jej aplikácia je omnoho rýchlejšia ako ručné omietanie stien. Vnútorná strojová omietka je aj presnejšie namiešaná vo výrobe. To znamená elimináciu rizika výkyvu kvality pri jej príprave. K ďalším výhodám patrí úspora spotrebovaného materiálu. Mnohí stavební odborníci sa zhodujú, že vnútorná strojová omietka disponuje lepšími priľnavými vlastnosťami. Nemožno zabúdať ani na estetické hľadisko. Vnútorná strojová omietka je nanášaná špeciálnym strojom, ktorý sa postará o rýchle a rovnomerné nanášanie na plochu (rovnaká konzistencia materiálu). Zmes je aplikovaná na steny v dôsledku pôsobenia tlaku. Dobrá vnútorná strojová omietka ochráni stenu pred mechanickým poškodením, zvyšuje životnosť muriva a spevňuje stenovú konštrukciou. Mala by byť dostatočne priedušná, aby murivo nepodliehalo vlhkosti.

Aplikácia vnútornej strojovej omietky

Aby ste predišli zbytočným nepríjemnostiam či nákladom, nechajte si poradiť od odborníkov. Vysvetlia vám, ktorá vnútorná strojová omietka je pre vaše steny a stropy najvhodnejšia (sadrová či vápenno-cementová). Zaiste vás upozornia, že jej aplikácia si žiada dokončenie hrubej stavby a rozvodov (voda, elektrina, kúrenie), ako aj osadenie okien a dvier (stačí zárubne). Stavebná pripravenosť taktiež predpokladá zabezpečenie prívodu vody a elektriny. Ako prebieha realizácia? Po príchode na stavbu a vyložení materiálu zvyčajne nasledujú predprípravné práce ako osádzanie APU líšt, zakrytie okien ochrannou fóliou a osadenie rohových líšt. Ďalším krokom je penetrácia stien a impregnácia stropov. Až tak je spustené striekanie omietkovej zmesi. Následne sa vnútorná strojová omietka stiahne, vyrovná a vyhladí dlhými stierkami. Bežná hrúbka omietky sa pohybuje okolo 1,5 cm – hrubšia vrstva sa nanáša v prípade nerovného podkladu, ktorý práve vnútorná strojová omietka vyrovná.

Expertov na sadrové aj vápenno-cementové vnútorné strojové omietky nájdete v PT-GIPS, s. r. o. Pracujeme rýchlo, avšak mimoriadne dôkladne a odborne. Presvedčte sa sami. V prípade záujmu nás kontaktujte. Cenovú ponuku vám vypracujeme zadarmo.

68 91922 Majcichov
tel.: +421910929940

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888