Ako na výmenu strešnej krytiny?

Ako na výmenu strešnej krytiny?

V prípade, že je strešná krytina poškodená, môže nám pod krov zatekať. Aby k tomu nedochádzalo, mali by sme strechu pravidelne kontrolovať najmä po silnejšom daždi. Výmena škridly môže byť jednoduchá, ak stačí niekoľko poškodených kusov vymeniť náhradnými. Ak je strecha rozbitá alebo poškodená na väčšej ploche, je potrebná kompletná výmena škridly.

Skôr ako sa pustíte do výmeny škridly, poraďte sa s odborníkmi

Vyblednutú, machom zarastenú, avšak funkčnú strechu majitelia často prehliadajú. Kým nezačne zatekať. Až potom začne rýchle pátranie po riešení, ktoré zodpovedá požiadavkám majiteľa nielen esteticky, funkčne, ale aj finančne. Dobrá správa znie, že sa výmeny škridly netreba báť. Každú strechu však musí posúdiť odborník individuálne. Dôležitá je vizuálna kontrola krovu, či nie sú trámy napadnuté plesňami alebo škodcami, alebo či nie sú krokvy nalomené alebo prehnuté. Starú skladanú krytinu je možné bez ďalších zásahov vymeniť za novú iba v prípade, že krov nie je poškodený, nahnitý, nezateká a latovanie je v poriadku. Preverte škridly, či nie sú poškodené alebo popraskané. Pri lokálnom poškodení je možné strechu opraviť čiastočnou výmenou jednotlivých škridiel, pri rozsiahlom poškodení je potrebná výmena celej krytiny.

Na čo si dať pozor pri výbere strešnej krytiny?

Ak padlo rozhodnutie meniť krytinu, obráťte sa určite na odborníkov. Skúsená realizačná firma skontroluje stav strechy z konštrukčného aj statického hľadiska a navrhne riešenie pre krásnu, ale najmä dlhodobo funkčnú strechu z vhodnej krytiny. Dnes už si nevieme predstaviť strechu bez kvalitnej podstrešnej hydroizolačnej fólie. Pri výmene krytiny sa odporúča vykonať aj celkovú úpravu podstrešia a skladbu strešného plášťa prispôsobiť súčasným požiadavkám. Ak ste sa rozhodli pre škridlovú strechu, máte na výber. Pálená škridla patrí pre svoje rokmi overené vlastnosti a nezameniteľný vzhľad medzi stálice. Betónové škridly výborne odolávajú aj extrémnym klimatickým podmienkam a ponúkajú širokú škálu typov, tvarov a farieb na strechy rôzneho charakteru. Vďaka vysokej hustote sú dostatočne robustné, minimálne nasiakavé a výborne mrazuvzdorné.

Spoločnosť Amres s. r. o. je úspešne rozvíjajúcou sa firmou s perspektívou do budúcnosti, pričom dôraz kladieme na spokojnosť klienta. Snažíme sa ponúknuť profesionálne služby pri výbere novej strechy alebo rekonštrukcii starej strechy. Ponúkame výhodné ceny a individuálny prístup ku každému zákazníkovi. Charakterizuje nás flexibilita, odborné skúsenosti a kvalitná práca odvedená na 100%. Poskytujeme všetky služby ohľadom kompletných strešných systémov, krytín a doplnkov od všetkých renomovaných výrobcov za použitia najmodernejších technológií. Neváhajte a kontaktujte nás.

Dolné Obdokovce 51 95102 Dolné Obdokovce
tel.: +421904258370

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888