Kedy pristúpiť k rekonštrukcii strechy?

Kedy pristúpiť k rekonštrukcii strechy?

Jednoducho by sa dalo odpovedať, že rekonštrukcia strechy je potrebná, keď strecha nie je v dobrom stave. To spoznáte, keď strechou do domu zateká, uniká ňou veľa tepla alebo keď je mechanicky poškodená. Ďalším dôvodom je vybudovanie nového obytného podkrovia, prípadne situácia, keď strecha kazí dojem. Napríklad, keď opotrebovaná krytina neladí s novou fasádou domu. A kedy sa pustiť do rekonštrukcie časovo? Najvhodnejšie obdobie je jar a leto.

Ako opraviť strechu, do ktorej zateká

Ak ste sa rozhodli pre rekonštrukciu strechy z estetických dôvodov, je to celkom jednoduché a možno to zvládnete aj svojpomocne. Ale ako opraviť strechu, do ktorej zateká? Tu sa už dostávame na tenký ľad, ktorý bude musieť preskúmať odborník, ktorý vykoná potrebné testy, skontroluje všetky prvky strechy a posúdi, či stačí vymeniť opotrebovanú strešnú krytinu, vylepšiť oplechovanie, alebo sa musí nahradiť celý krov. Pokiaľ dôjde k najhoršiemu, k výmene krovu, rekonštrukcia strechy sa bez firmy nezaobíde. Potrebné sú prípravné práce, montáž krovu a montáž debnenia, hydroizolačnej fólie a lát. Túto prácu je naozaj lepšie prenechať zručným tesárom a pokrývačom. Projekt strechy zahŕňa pôdorys, zakreslenie jednotlivých rovín a častí s uvedením príslušných kót, spôsob odvodnenia strechy a bleskozvodnú sústavu. Verte, bez odborníkov to nepôjde.

Ako postaviť strechu pre obytné podkrovie

Ak ste sa rozhodli svoje bývanie zveľadiť o obytné podkrovie, nezaobíde sa to bez kvalitného zateplenia a presvetľovacích prvkov, teda ani bez rekonštrukcie strechy. Väčšinou sa to berie z gruntu a postaví sa v podstate nová strecha. Ani tu sa nemôže hovoriť o svojpomocnej rekonštrukcii strechy. Nutnosťou je odborné zhodnotenie viacerých stavebno-technických faktorov, k tomu určite využijete služby profesionálov. Ako prvé musíte zvládnuť papierovačky - stavebný a technický posudok, projektovú dokumentáciu, stavebné povolenie. Potom vás čaká demontáž a likvidácia starej strechy, vyhotovenie krovu a na rad prichádza tepelná izolácia. Tento krok vždy riešte s odborníkom, ktorý navrhne vhodnú skladbu strešného plášťa. Posledná etapa je pokládka novej strešnej krytiny a nech ste akokoľvek zručný, bez profesionálov sa nezaobídete.

Spoločnosť Amres s. r. o. je úspešne rozvíjajúcou sa firmou s perspektívou do budúcnosti, pričom dôraz kladieme na spokojnosť klienta. Snažíme sa ponúknuť profesionálne služby pri výbere novej strechy alebo rekonštrukcii starej strechy. Ponúkame výhodné ceny a individuálny prístup ku každému zákazníkovi. Charakterizuje nás flexibilita, odborné skúsenosti a kvalitná práca odvedená na 100%. Poskytujeme všetky služby ohľadom kompletných strešných systémov, krytín a doplnkov od všetkých renomovaných výrobcov za použitia najmodernejších technológií. Neváhajte a kontaktujte nás.

Dolné Obdokovce 51 95102 Dolné Obdokovce
tel.: +421904258370

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888