Prečo sa oplatí stavať domy na kľúč

Prečo sa oplatí stavať domy na kľúč

Domy na kľúč sú moderným riešením bývania, ktoré si obľúbili už tisícky ľudí. Ešte pred pár rokmi boli domy na kľúč na Slovensku považované za akési dočasné riešenie bývania. Dnes je však situácia úplne iná a pre domy na kľúč sa rozhoduje čoraz viac ľudí. Domy na kľúč nie sú ani zďaleka dočasným riešením. Kým u nás sa ich výstavba ešte len rozrastá v zahraničí už percentuálne prevŕšili výstavbu klasických stavieb i vďaka svojej kvalite a výhodnej cene.

Aké výhody prinášajú moderné domy na kľúč

Moderné domy na kľúč a stavby na kľúč majú podľa všetkého perspektívnu budúcnosť. Naznačuje to najmä zvýšený dopyt po výstavbe domov na kľúč, ktorý je pozorovateľný v zahraničí a postupne i na území Slovenska. Slovenský trh sa všeobecne označuje ako konzervatívnejší a riešenia, ktoré sú v zahraničí už úplnou samozrejmosťou sa na Slovensko zväčša dostávajú o niečo neskôr. Pri stavbách domov na kľúč tomu nebolo inak. Niet sa však čomu čudovať. Pre Slovensko je príznačná najmä výstavba murovaných domov a používanie klasických stavebných postupov. Samozrejme i murované domy majú množstvo výhod a obavy z domov na kľúč počas ich príchodu boli na mieste.

Dnes sú technológie používané na výstavbu domov na kľúč na vysokej kvalitatívnej úrovni a dokážu spoľahlivo konkurovať murovaným stavbám. O ich kvalite sa mohlo presvedčiť už mnoho spokojných užívateľov domov na kľúč, ktorí na ich akostné vlastnosti nedajú dopustiť. Obávať sa netreba ani rýchleho poškodenia, nestálosti či tvorby vlhkosti a plesní. Domy na kľúč sú vyrobené z materiálov, ktoré zabezpečujú termoreguláciu, vďaka ktorej dom dokáže dýchať.

Ako dlho trvá výstavba domov na kľúč?

Výstavba domov na kľúč môže trvať rôzne dlho v závislosti od veľkosti domu, miesta výstavby či zložitosti stavebného projektu. Vo väčšine prípadnou výstavba domov na kľúč trvá tri až štyri mesiace. Napríklad klasický model domu na kľúč či jednoposchodový bungalov je možné zhotoviť do štyroch mesiacov. Dvojposchodové domy na kľúč s balkónom či výklenkami alebo atypickým pôdorysom bude trvať o niečo dlhšie.


Domy na kľúč sa vyrábajú z jednotlivých panelov. Tie sú montované do dopredu pripravenej základovej dosky umiestnenej priamo v mieste výstavby. Na mieste výstavby sú postupne všetky časti domu na kľúč spájané dohromady, aj preto je tento stavebný proces nazývaný i stavebnicovým modelom. Pri stavbe domov na kľúč nevzniká prílišné množstvo odpadu a rovnako nie je potrebné jednotlivé časti výstavby časovo ohraničovať. Nečaká sa na uloženie základov, schnutie malty či odvetrávanie múrov. Preto je výstavba domu na kľúč čistou výstavbou. Určite oceníte i cenovú dostupnosť domov na kľúč. Cena v pomere kvality je oproti murovaným domom výrazne nižšia a bývať môžete už do pár mesiacov. S výstavbou domu na kľúč sa obráťte na spoľahlivú stavebnú spoločnosť.

MARTINS GROUP, s.r.o. so svojou základňou v Žiline vám poskytuje komplexné stavebné služby. Snažíme sa maximálne vyhovieť našim zákazníkom v akejkoľvek rovine stavebných prác a príslušného poradenstva. Neváhajte nás kontaktovať, radi sa postaráme o výstavbu vášho domu na kľúč.

Mariánske námestie 29 /6 01001 Žilina
tel.: +421902880816

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888