Rady a tiež tipy na zemné a výkopové práce

Rady a tiež tipy na zemné a výkopové práce

Prinášame vám cenné rady. Zemné a výkopové práce sú dôležitou súčasťou každej stavby. Zabezpečujú terénne úpravy, zásypové práce, výkopy inžinierskych sietí a tiež rôzne prípravné stavby týkajúcej sa danej výstavby. Nepodceňujte zemné a výkopové práce. Tie dodávajú vášmu bývaniu pocit bezpečia a kvality. Profesionálne spoločnosti vám jednoznačne tento fakt potvrdia.

Výkopové práce zahŕňajú 3 dôležité fázy

Zemné a výkopové práce sa riešia najmä pri vykopávkach. Zahŕňajú prípravnú, hlavnú a dokončovaciu fázu. Prípravné zemné a výkopové práce sú najmä zakladanie staveniska a tiež jeho prieskum. Pred začatím stavby je dôležité poznať všetky základné údaje ohľadne zloženia základovej pôdy. Tieto údaje vám dokáže spoločnosť venujúca sa zemným a výkopovým prácam zistiť pomocou geologických a tiež hydrogeologických prieskumov. Tieto prieskumy sú predbežné, prevádzkové a tiež podrobné. Zemné a výkopové práce sa vykonávajú aj po oplotení vášho staveniska. Následne sa prevedie prieskum staveniska a pripraví sa priestor na inžinierske siete. V neposlednom rade sa objekt vytýči a prichádza práca mechanizmov.

Zemné a výkopové práce teda úzko súvisia aj s vytýčením stavby, ktorá sa robí vďaka nadmorskej výške. Je to veľmi dôležité, aby sa terén stavby mohol upraviť presne do roviny. Vytyčovanie stavby sa robí pomocou pribitých kolíkov. Zasa vytyčovanie inžinierskych sietí sa robí pomocou vyhotovenia nezapažených rýh alebo teda šikmých stien. V týchto dôležitých úkoloch vám pomôžu spoločnosti, ktoré sa venujú zemným a výkopovým prácam. Vyberajte dôkladne a pozerajte na referencie. Spoločnosť, ktorá má za sebou skúsenosti vám dokáže určite skvelo poradiť. Zabezpečiť stavbu zemnými a výkopovými prácami je jednoducho úkon, ktorý netreba podceniť.

S profesionálnymi výkopovými prácami si zabezpečíte stabilitu výkopu

Hlavnými zemnými prácami sú teda výkopové práce. Pri nich je dôležité zabezpečiť stabilitu výkopu. Sú to jednoducho základné stavebné práce. Zväčša profesionálne spoločnosti túto stabilitu docieľujú vďaka funkcií paženia. Tá spočíva v zabezpečení samotného výkopu proti zosuvu pôdy alebo zeminy. Takisto je pri výkopových prácach veľmi dôležité aj odvodnenie jamy, ktorá sa aktuálne vykopáva. To sa docieľuje pomocou povrchového alebo hĺbkového odvodnenia. Povrchové odvodnenie sa radí medzi najrozšírenejšie a tiež najjednoduchšie. V tom vám však už poradia odborníci, ktorí presne vedia aké postupy zvoliť pri výkopových prácach na vašej stavbe.

Naša spoločnosť ULIP s. r. o. je stabilnou stavebnou a montážnou spoločnosťou. Na trhu sme jednou z najlepších spoločností a snažíme sa neustále si držať svoje prvenstvo. Vykonáme pre vás všetky stavebné a výkopové práce. Pracujeme iba s kvalitnými strojmi a každú zákazku sa snažíme odovzdať vždy presne na čas. Neváhajte a kontaktujte našu spoločnosť ešte dnes. Pôsobíme nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Aktívne už na trhu pôsobíme 25 rokov. Naše poskytované profesionálne služby vás teda jednoznačne nesklamú. Zahŕňajú aj profesionálny a jedinečný prístup pracovníkov.


Lány 1089 /25 08237 Široké
tel.: +421914173320

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888