Thermodrevo pre vaše ekologické bývanie

Thermodrevo pre vaše ekologické bývanie

Túžite po ekologickejšom bývaní? Práve Thermodrevo vám pomôže sa k vášmu cieľu priblížiť. Ekologický produkt – Thermodrevo má širokú škálu využiteľnosti, akostné tepelné i vodeodolné vlastnosti, zabraňuje šíreniu plesní a navyše krásne vyzerá. Thermodrevo môžete využiť ako obklad domov, podlahu na terasách, podlahu okolo bazénov, ako schodisko či všade tam, kde sa žiada odolný a vzhľadovo pekný materiál.

Čo je to Thermodrevo a kde ho môžete využiť?

Thermodrevo je materiálom budúcnosti, ktorý vám pomôže zabezpečiť vaše ekologickejšie bývanie. Thermodrevo je vyrábané za pomoci tepla a vodnej pary špeciálnym spôsobom, pričom výsledný produkt neobsahuje toxické látky ani rozličné škodliviny. Tepelná úprava a vodná para majú za úlohu zlepšenie trvanlivosti dreva ako aj jeho vylepšené mechanická a fyzikálne vlastnosti. Vďaka tejto úprave drevo dokáže poskytnúť výrazne lepšie tepelno-izolačné vlastnosti, takže je vhodné napríklad na použitie ako obkladu domu či ako podlahová krytina terás. Vďaka tepelnej úprave má Thermodrevo zároveň zníženú schopnosť absorpcie vlhkosti, vďaka čomu je rozmerovo a tvarovo stabilnejšie.

Thermodrevo má po tepelnej úprave pozmenenú bunkovú štruktúr čím stráca viaceré výživné látky, ktoré by bez tepelnej úpravy za normálnych okolností viedli k podpore rastu húb či spôsobovali nechcenú hnilobu dreva. Thermodrevo vďaka tejto úprave dokáže odolávať dokonca i rozličným plesniam či drevokaznému hmyzu a to aj bez použitia fungicídnych prípravkov.

Kde všade sa Thermodrevo hodí?

Thermodrevo je využiteľné v interiéroch i exteriéroch, no o niečo viac sa využíva vďaka svojim jedinečným vlastnostiam a jedinečnému dizajnu najmä v exteriéroch. Pre Thermodrevo je príznačný pekný karamelovo hnedý farebný odtieň. Pokiaľ chcete aby si túto krásnu farbu udržalo, potrebná bude z času na čas i vonkajšia úprava a to nátermi s UV filtrom. Pokiaľ vám však zmena farby nebude prekážať, žiadne úpravy nebudú potrebné a Thermodrevo si aj napriek tomu udrží svoje akostné vlastnosti.

Thermodrevo je najčastejšie používané napríklad ako obklad domov, kedy jeho tepelno-izolačné vlastnosti okamžite spozorujete a určite oceníte i zadržiavanie vlhkosti, o ktoré sa postará. Často sa s ním môžete stretnúť i na exteriérových terasách či v okolí bazénov. Tu zabezpečí okrem už spomínaných vlastností i pohodlie pri chôdzi. Na Thermodreve sa šmýka podstatne menej ako napríklad na klasickom obklade a drevo je príjemné i na dotyk bosou nohou.

Thermodrevo je obľúbené i pri výstavbe sáun či iných objektov, pre ktoré je príznačná vlhkosť. Použiť ho môžete i pre konštrukcie vonkajších terás či objektov, ktoré potrebujú stabilné a tepleno-izolačné zabezpečenie. Ak vás Thermodrevo zaujalo, obráťte sa na spoľahlivú spoločnosť pracujúcu s Thermodrevom, ktorá vám pomôže realizovať váš projekt podľa vašich individuálnych predstáv.

Skúsenosti dedené z generácie na generáciu to je ŠINKO-DREVOVÝROBA s.r.o. z Jaroviec, ktorá nadväzuje na rodinnú tradíciu v tesárskej a stolárskej výrobe. Thermodrevu rozumieme a radi vám poradíme realizovať projekty z tohto materiálu na mieru. Neváhajte nás kontaktovať.


Palmová 119 /25 85110 Bratislava V
tel.: +421905610834

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888