Odkvapový systém ako nevyhnutnosť každej dobrej strechy

Odkvapový systém ako nevyhnutnosť každej dobrej strechy

Odkvapový systém predstavuje účinnú ochranu objektu pred dažďom či topiacim sa snehom. Slúži na odvádzanie vody zo strechy, ktorá by tak mohla presiaknuť do spodnej časti stavby alebo zmáčať obvodový plášť. Zaiste uznáte, že ide o nepríjemnosti, ktoré sa negatívne podpíšu nielen na stave, estetickosti a živostnosti nehnuteľnosti, ale aj na vašom rozpočte. Riešením je vhodný odkvapový systém.

Odkvapový systém pre bezchybný a plynulý odvod vody zo strechy

Podľa dostupných údajov spadne na strechu stredne veľkého domu na Slovensku v priemere až 60 m3 dažďovej vody. Aj preto je nevyhnutnosťou spoľahlivý odkvapový systém, čiže pevné žľaby na mieru vašej nehnuteľnosti. Na trhu dnes dostať kompletné systémy pozostávajúce z čiastkových komponentov (odkvapové žľaby, spojky, vnútorné a vonkajšie rohy, ukončenie žľabu, držiaky, odkvapové rúry, spojka a oblúk odkvapovej rúry, klapky pre zber dažďovej vody atď.), ktoré sa vyznačujú antikoróznosťou a ľahkou montážou. Ich odolnosť vyplýva z kvalitného trváceho materiálu (oceľ, kov, titan, PVC a i.). Odkvapový systém je štandardne zboku, príp. zhora uchytený ku krovkám tak, aby dažďová voda či topiaci sa sneh plynulo stekali zo strechy do žľabov a následne putovali do potrubia. Najčastejšie je odkvapový systém v hranatej alebo polkruhovej variante. Kúpou od overeného predajcu nezískate len kvalitný produkt a záruku, ale aj istotu, že váš odkvapový systém je vyrobený podľa príslušných stanovených noriem.

Odkvapový systém a estetika nehnuteľnosti

Rozhodne sa nemusíte obávať, žeby odkvapový systém nejakým spôsobom znehodnotil dizajnový ráz vašej strechy či celej nehnuteľnosti. Súčasná ponuka zahŕňa inovatívne odkvapové systémy, ktoré sú navrhnuté pre moderné a estetické riešenia. Aktuálne možno odkvapový systém aj zakomponovať do budovy či zabudovať do fasády. Sú dostupné vo viacerých farbách, čím zaistia a zlepšia estetiku budovy. Nezabúdajte, že odkvapový systém je potrebné pravidelne kontrolovať, keďže je vystavený poveternostným vplyvom, striedaním teplôt i možnému mechanickému poškodeniu spôsobeného zosúvajúcim sa snehom či nárazmi konárov (ak je nehnuteľnosť v blízkosti stromov). Odporúčaný je tzv. stavebnicový odkvapový systém so špeciálnymi spojkami, ktoré v prípade potreby umožňujú rýchlu a jednoduchú demontáž. Nech už sa rozhodnete pre akýkoľvek odkvapový systém, vždy sa poraďte s odborníkmi. Montáž taktiež zverte do rúk profesionálom. Odkvapový systém si totiž žiada správne vyspádovanie, precízne spojenie jednotlivých súčastí i ochranu proti hromadeniu ľadu či zosúvajúcemu sa snehu zo strechy, ktoré ho môžu skrútiť či dokonca vytrhnúť. To často vedie aj k poškodeniu strechy, fasády a ostatného majetku.

V spoločnosti ANAVEK nájdete expertov nielen na odkvapový systém, ale aj na ostatné produkty, ktoré sú nevyhnutnosťou pri každej realizácii strešnej krytiny. Naša činnosť sa orientuje na predaj, distribúciu, odborné poradenstvo a školenie. Kontaktujte nás pre viac informácií.

Štefánikova 3348 08501 Bardejov
tel.: +421544748896

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888