Ako si zachovať čisté fasády?

Ako si zachovať čisté fasády?

Zachovať si čisté fasády nie je vôbec jednoduché najmä pokiaľ bývate v meste alebo sa váš dom nachádza v blízkosti cesty, priemyselných objektov či iných objektov, ktoré majú vplyv i na znečisťovanie fasád. Fasády pod vplyvom rozličných faktorov z vonkajšieho prostredia strácajú svoju pôvodnú farbu a jej sýtosť postupne mizne. Fasáda si preto vyžaduje kvalitnú údržbu čiže čistenie, ktoré im prinavráti stratenú estetickú funkciu.

Ako docieliť čisté fasády aj keď sú práve viditeľne znečistené?

Aj vy túžite mať čisté fasády no neviete čo ich znečisťuje? Na vine nie sú len vonkajšie poveternostné podmienky či samotné počasie ako sa mnohí domnievajú. Najmä v mestách či v blízkosti ciest a priemyselných parkov dochádza k nadmernému znečisteniu fasád, ktoré v kombinácii s poveternostnými podmienkami môžu fasády znečistiť do takej miery, že ich čistenie bude veľmi náročné. Problémom nie sú len fasády, ktoré sú znečistené navonok ale i zaplesnené fasády, ktoré potrebujú hĺbkové čistenie.

Pri znečistených fasádach je dôležité poznať dôvod ich znečistenia a podľa toho zvoliť adekvátne čistenie. Fasády najčastejšie znečisťuje smog, dym či exhaláty z automobilov, ale i víriaci sa prach či iné nečistoty vo vzduchu. Veľkým znečisťovateľom sú tiež machy, lišajníky a rôzne plesne a samozrejme i poveternostné podmienky, a to najmä dážď a kyslé dažde, sneh, vietor, slnko a UV žiarenie, ktoré spôsobuje blednutie farby na fasáde. K znečisteniu môže dôjsť i mechanicky či už neúmyselne, napríklad vyliatím oleja či znečistenej tekutiny na fasádu alebo i úmyselne, ako napríklad v prípade grafitov. Na čistenie fasády si vyberte spoľahlivú spoločnosť, ktorá zabezpečuje komplexné čistenie fasád či opravy fasád na profesionálnej úrovni.

Prečo je potrebné čistiť fasády?

Majitelia domov či iných objektov nechávajú svoje fasády čistiť najčastejšie keď na nich spozorujú výrazné znečistenie alebo zbadajú plesne na fasáde, v niektorých prípadoch však môže byť už fasáda značne poškodená, je preto potrebné fasády čistiť pravidelne nie len preto aby dobre vyzerali, ale najmä preto aby dobre slúžili. V prípade zaplesnených fasád sa odporúča čistenie zhruba každých 5 až 8 rokov.

Mlynská 7 93401 Levice
tel.: +421905601253

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888