Prečo práve montáž sadrokartónu?

Prečo práve montáž sadrokartónu?

Montáž sadrokartónu je efektívnym riešením ako utlmiť hluk v byte či v dome. Pokiaľ bývate napríklad v panelovom byte, určite ste sa už neraz stretli so situáciou, kedy vás susedia nenechali odpočinúť ani počas nedele či sviatku. Či už ide o pracovný ruch alebo o detsky krík či hlasitú vravu, pokiaľ ide o opakované či sústavné narušovanie pokojného bývania, pomôže vám buď rozhovor so susedmi alebo efektívna montáž sadrokartónu.

Ako vám montáž sadrokartónu pomôže utlmiť hluk z vonku?

Montáž sadrokartónu efektívne utlmí zvuky a hluk z vonkajšieho prostredia a prinesie vám pokojné bývanie a lepší spánok. Niektorým ľuďom nadmerný hluk neprekáža, iní však pri ňom nedokážu existovať. Vo všeobecnosti platí, že najmä v panelových domoch či prepojených bytoch by mali všetci dbať na dodržiavanie nočného kľudu od 22:00 večer do 6:00 ráno a znížiť hlučnosť už od 20:00. Taktiež platí, že počas nedele a sviatkov by mala byť hlučnosť obmedzená či znížená. Aj keď ide o všeobecne známe pravidlá, nie všetci sa nimi riadia a hlučnosť obmedzia len málokedy. Riešením je montáž sadrokartónu, ktorý utlmí zvuky a ruch zvonku, takže sa budete vo vašom byte či konkrétnej izbe cítiť príjemnejšie.

Na montáž sadrokartónu si vyberte správny druh sadrokartónu, nakoľko každý druh sadrokartónu má o niečo iné vlastnosti a odlišné materiálové zloženie. Na tlmenie hlučnosti sa najčastejšie používa modrý sadrokartón, ktorý má akostné vlastnosti pre pohlcovanie hluku a zabránenie jeho prieniku z miestnosti do miestnosti. S montážou sadrokartónu vám poradia skúsení odborníci, ktorí sa venujú tejto činnosti. Šikovný kutili možno jeho montáž zvládnu i sami, no na tento účel sa odporúča vyhľadať pomoc profesionálov. Dosiahnete tak žiadaný výsledok a vo vašom byte sa bude žiť omnoho pokojnejšie.

Ako na montáž sadrokartónu?

Montáž sadrokartónu pre dostatočné odhlučnenie bytu či iného priestoru musí byť kompletná. To znamená, že nestačí odhlučniť napríklad len podlahu či jednu stenu bytu alebo len strop. Kompaktné materiály, ktoré sú súčasťou nie len podlahy, ale aj stien a stropu vedú zvuk oveľa lepšie než samotný vzduch. Ak by ste teda zaizolovali len podlahu zvuk by pri tejto izolácii nezastal, ale pokračoval by v šírení po nezaizolovaných častiach bytu. Pokiaľ sa chcete hluku zbaviť efektívne, je potrebná kompletná montáž sadrokartónu.

Netreba zabúdať ani na inžinierske cesty, ako napríklad ústredné kúrenie alebo stúpačka, ktoré dobre vedú zvuk najmä v bytoch. Je teda potrebné zvoliť naozaj kvalitný izolačný materiál a prácu zveriť do rúk odborníkov. Správne vykonanou montáž sadrokartónu a kvalitnou zvukovou izoláciou je vo všeobecnosti možné dosiahnuť až 70%né odhlučnenie priestoru.

Naša stavebná firma innovus s.r.o. vám ponúka profesionálnu montáž sadrokartónových konštrukcií a mnohé ďalšie služby z oblasti stavebníctva. Neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať.


Osloboditeľov 1627 /106 06601 Humenné
tel.: +421948852820

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888