Ako na montáž sadrokartónov priamo u vás doma

Ako na montáž sadrokartónov priamo u vás doma

Viete ako prebieha montáž sadrokartónov? Pokiaľ plánujete montáž sadrokartónov a neviete ako na to, nechajte si poradiť od skúsených odborníkov. Je potrebné vedieť aký druh sadrokartónu je vhodný pre konkrétne miestnosti, interiéri či exteriéri. Všade sa hodí iný sadrokartón a jeho správny výber vás môže napríklad zachrániť i pred požiarom. Preto montáž sadrokartónov nechajte na profesionálov, ktorí tomuto remeslu rozumejú.

Ako vybrať sadrokartón pre montáž sadrokartónov u vás doma?

Montáž sadrokartónov sa môže zdať pomerne jednoduchá, avšak opak je pravdou, pokiaľ nepoznáte vlastnosti konkrétnych sadrokartónov je lepšie prácu zveriť do rúk odborníkov či poradiť sa o vhodnom umiestnení sadrokartónu do vášho priestoru. Každý sadrokartón má o niečo iné vlastnosti, napríklad v radových domoch by ste v žiadnom prípade nemali použiť iný než ružový alebo červený sadrokartón, ktorý je vďaka svojim vlastnostiam odolnejší voči teplu napríklad aj pri požiaroch. Naopak do kúpeľní či na toaletu sa odporúča použiť zelený sadrokartón, ktorý má zvýšenú odolnosť voči vlhkosti. Takzvaný modrý sadrokartón je vhodný do miestností, kde sú zvýšenou hlučnosťou, nakoľko ide o druh sadrokartónu s vysokým zvukovým útlmom.

Vo všeobecnosti najčastejšie používa klasický biely či sivý sadrokartón, ktorý je vhodný pre bežné typy miestností a priestorov. O výbere sadrokartónu sa nezabudnite poradiť s odborníkom ešte pred jeho kúpou. Pokiaľ si chcete byť istí aj stopercentnou montážou, prácu zverte do rúk overenej stavebnej firmy.

Aké vlastnosti má mať sadrokartón pri montáži na konkrétnych miestach?

Je podstatné vždy si vybrať vhodný typ protihlukovej či tepelnej izolácie, aj keď sa na oko môžu zdať sadrokartóny odlišné len vo farbe či hrúbke, dôležité je poznať i ich fyzikálne vlastnosti či materiálovú skladbu. Od hrúbky sadrokartónu závisia napríklad izolačné schopnosti ako udržanie a prepúšťanie tepla či zvuku a podobne.

Vo všeobecnosti je od podlahovej izolácie sadrokartónom žiadúci dostatočný kročajový útlm, od obvodných a šikmých stien najmä minimalizácia či zamedzenie úniku tepla a pri izolácii stropových podhľadov zamedzenie prepúšťaniu tepla či chladu. Pre každú miestnosť, budovu či konkrétny priestor sa tak môže hodiť iný druh sadrokartónu. Aby ste dosiahli želaný efekt a sadrokartón naozaj slúžil na vami cielenú oblasť izolácie, montáž nechajte na profesionálov, ktorí montáži rozumejú.

Naša stavebná firma innovus s.r.o. vznikla na základe dlhoročných skúseností z podnikania v oblasti stavebníctva. Venujeme sa projektovaniu a výstavbe domov, priemyselných budov, stavby občianskej vybavenosti, kanalizácie, vodovody, odrenážovanie objektov a stavebných plôch, výstavba spevnených plôch a parkovísk a vo všetkých týchto oblastiach máme bohaté skúsenosti. Našou špecializáciou je i práve profesionálna montáž sadrokartónov. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať.


Osloboditeľov 1627 /106 06601 Humenné
tel.: +421948852820

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888