Ako si vybrať tvárnice na dom?

Ako si vybrať tvárnice na dom?

Tvárnice na dom si vyberajte u overených a certifikovaných predajcov. Dnes už na trhu môžete nájsť viaceré napodobeniny originálnych tvárnic na domu, avšak takéto nepravé tvárnice na dom majú celkom iné vlastnosti ako tie certifikované. Môžete na nich ušetriť desiatky eur, avšak v konečnom dôsledku vám neprinesú žiadaný účinok a budú mať podstatne kratšiu životnosť. Pre vaše bývanie si vyberajte len kvalitné tvárnice na dom.

Prečo sú tvárnice na dom jedným z najdôležitejších stavebných prvkov?

Tvárnice na dom sú jedným zo základných stavebných prvkov, ktorých výberu by ste mali venovať dostatočný čas. Tvárnice na dom dnes ponúkajú viacerí predajcovia a môže byť náročné zorientovať sa v ich kvalite, funkčnosti či odolnosti. Nie všetky tvárnice na dom totiž spĺňajú rovnaké parametre. Rozhodujúce pri výbere by malo byť najmä budúce využitie stavby a tiež jej lokalita, čiže budúce umiestnenie. Niektoré terény môžu byť náročnejšie na klimatické zmeny či výkyvy počasia a iné zas poskytovať takmer stabilné teploty a príbuzné poveternostné podmienky celoročne.

Ako súvisia tvárnice na dom s výstavbou pasívnych domov?

S výstavbou takzvaných pasívnych domov sa spája aj výrazne ekologickejší prístup k výstavbe. Ako prvú je podstatné si prebrať koncepciu návrhu, takže jeho dispozíciu, tvar či orientáciu na rôzne svetové strany. Pasívny dom je možné postaviť takmer zo všetkých stavebných materiálov. Môžete použiť klasické murovacie materiály, drevo či zvoliť kombinovaný systém. Netreba však zabúdať na použitie materiálov, ktoré zabezpečia správnu vzduchotesnosť domu, tepelnú izoláciu a eliminujú tepelné mosty. Treba sa zamyslieť aj nad zvukovoizolačnými vlastnosťami a tepelnoakumulačnými vlastnosťami materiálov. Výber materiálu nezabudnite prekonzultovať s odborníkom, ktorý vám spoľahlivo poradí a vysvetlí aké materiály sú vhodné pre vašu stavbu.

Postaviť si rodinný dom a pri výstavbe ušetriť množstvo času a zároveň nemalé finančné prostriedky je snom asi každého. Pokiaľ má byť váš dom naozaj funkčný a zároveň na ňom chcete ušetriť, nezabúdajte na výber kvalitného stavebného materiálu pre hrubú stavu. Jedinečné riešenie prinášajú vybrané tvárnice na dom, ktoré sú vyrobené z odolných a inteligentných materiálov. Takéto tvárnice na dom sa postarajú o potrebnú stabilitu a pevnosť domu, a tiež zabezpečia jeho prievzdušnosť a dobré zvukotesné vlastnosti. Tvárnice na dom sú takpovediac oporným systémom celého projektu bývania a od ich funkčnosti sa ďalej odvíja úspornosť, pohodlie a najmä kvalita budúceho bývania.

Naša stavebná firma ACS BUILDING, s.r.o. so skúsenosťami vyše 25 rokov vrámci stavebníctva vám ponúka poradenstvo a pomoc s výstavbou pasívnych domov. Sme výhradným distribútorom systému systému Isorast a Thermowerk na Slovensku. Radi vám poradíme s výberom tvárnic na dom značiek Isorast a Thermowerk. Neváhajte nás kontaktovať.

Ul. biskupa Kondého 4577 /18 92901 Dunajská Streda
tel.: +421911922229

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888