Ako správne musia vyzerať základové dosky domu?

Ako správne musia vyzerať základové dosky domu?

Základové dosky domu sú jednou z najdôležitejších súčastí každého domu do budúcna. Pevné základy sú zárukou stability a dobrej odolnosti domu. Môže sa zdať, že ide o jednoduchú záležitosť. Avšak, základom domu by ste mali venovať patričný čas a preštudovať si viaceré možnosti ich realizácie. Je rozdiel pre akú budovu či dom budete základy potrebovať. Na základy domu si vyberajte vysokokvalitné a odolné materiály.

Na čo slúžia základové dosky?

Základové dosky v podstate zachytávajú reálny pôdorys budúcej stavby. Keďže na základovú dosku bude dopadať celá ťarcha budúcej stavby, vrátane strechy či vnútorného vybavenia a nábytku, je nanajvýš potrebné mať istotu, že túto funkciu bude spĺňať počas celej doby životnosti domu či inej budovy. Rodinný dom chcete pravdepodobne postaviť tak, aby vydržal čo najdlhšie a neobjavili sa na ňom pukliny či iné závady po pár rokoch od postavenia. Pri nekvalitných základoch či použití nedostatočne odolnej základovej doske sa môžu objaviť pukliny na stenách či rôzne vykrivenia a posuny budovy veľmi rýchlo. Na dom totiž pôsobí ako vonkajšie prostredie a otrasy z vonku, napríklad z cesty od áut, rovnako aj vnútorné prostredie a otrasy z vnútra, ako napríklad vaše pohyby po dome, naháňanie sa detí či iné. Základová doska by mala byť teda maximálne pevná a odolná, len v takom prípade je zabezpečená maximálna stabilita a bezpečnosť pre všetkých užívateľov budovy.

Či už sa rozhodnete realizovať základy svojpomocne alebo osloviť profesionálov, dôkladne si preverte postupy a použité materiály. Nezabúdajte, že základová doska je nosným pilierom celej stavby a neoplatí sa na nej šetriť či zveriť jej realizáciu do rúk neprofesionálnov.

Už ste počuli o základovej doske - ISODOSKE?

ISODOSKA je modernou a vysokokvalitnou možnosťou pre realizáciu základovej dosky. Poskytuje najdokonalejšie zateplenie a zároveň je takáto základová doska bez tepelných mostov v rámci stavebníctva vyplnená vodostavebným betónom, ktorý je vhodný pre všetky druhy a typy stenových konštrukcií. Kým pri klasických základových doskách vzniká značné znečistenia okolia a dalo by sa povedať, že sa nejedná o celkom čistú prácu, ISODOSKA ponúka skvelé riešenie ako zanechať čisté stavenisko. Navyše nebude potrebné žiadne šalovanie doskami a je možne zamerať sa na jednotlivé detaily, ktorým dodá presnosť a potrebnú dokonalosť. ISODOSKA vám tiež zabezpečí maximálnu ochranu proti vlhkosti či spodnej vode, ktorá sa do vášho domu len tak nedostane. ISODOSKA ponúka extréme silnú stabilitu a oporu pre budúcu stavbu, nemusíte sa báť budúcich otrasov či poškodenia stavy v dôsledku nedostatočnej stability.

Naša stavebná firma ACS BUILDING, s.r.o. so skúsenosťami vyše 25 rokov vrámci stavebníctva vám ponúka výstavbu základových dosiek kvalitným a odborným spôsobom. Jedine u nás vám ponúkame základové dosky formou maximálne odolnej ISODOSKY.


Ul. biskupa Kondého 4577 /18 92901 Dunajská Streda
tel.: +421911922229

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888