Aké problémy máva rovná strecha a ako ich opraviť

Aké problémy máva rovná strecha a ako ich opraviť

Aj rovná strecha môže mať niekoľko problémov, ktoré sa objavia buď v závislosti od doby používania, či môžu súvisieť s kvalitou materiálu a práce. Najčastejším problémom rovných striech je asi netesnosť strešného plášťa, ktorý je bežný u stavieb s rovnou strechou. Ďalším častým problémom bývajú problémy, ktoré sú spôsobené kondenzáciou vodnej pary v skladbe strešného plášťa alebo priamo v interiéri. Akýkoľvek problém s rovnou strechou je lepšie zveriť do rúk odborníkov.

Rovná strecha môže mať problémy s netesnosťou strešného plášťa

Rovná strecha sa musí z času na čas popasovať s výraznými meniacimi sa klimatickými podmienkami, nánosmi snehu či vlhkosťou a dažďom a mnohými inými. Všetky tieto faktory na rovnú strechu výrazne vplývajú a môžu ju poškodiť. Najčastejším problémom, s ktorým sa stretávajú odborníci na rovné strechy bývajú problémy s netesnosťou strešného plášťa. Rizikovou časťou, ktorá môže byť poškodená sú najmä miesta, kde je povlaková krytina prerušená, napríklad mení smer, napája sa na inú časť strechy či stavby alebo je prepojená s iným materiálom.

Problémy s netesnosťou sa pri rovných strechách môžu najčastejšie objaviť v prípade nekvalitného spoja styku dvoch pásov alebo degradácie povrchu, ktorá vznikne v dôsledku neprimeranej či nedostatočnej ochrany povrchových vrstiev pred klimatickými vplyvmi alebo tiež v dobe kedy dosiahne hranicu svojej životnosti. V prípade akýchkoľvek problémov spojených s netesnosťou rovnej strechy je najlepším riešením čím skôr kontaktovať odborníkov a vykonať opravu strechy, vyhnete sa tak vážnejším poškodeniam, ktoré by mohli byť i finančne náročnejšie.

Viete, že rovná strecha môže mať problémy s kondenzáciou?

Pri stavbách s rovnou strechou sa odborníc často stretávajú s problémami s kondenzáciou vodných pár na interiérovej strane stropu alebo v priestore pod povlakovou krytinou, ktorá sa najčastejšie objavuje pod hydroizolačnou vrstvou alebo vo vrstve tepelnej izolácie. Tu platí pravidlo, že množstvo skondenzovanej vodnej pary musí byť menšie ako množstvo odparenej vodnej pary v priebehu jedného roka a nesmie prekročiť normové hodnoty. Najčastejším dôvodom vzniku poruchy rovných striech s kondenzáciou vodnej pary býva vynechanie prípadne použitie nevhodnej vrstvy parozábrany či tiež neprofesionálna montáž.

S montážou ako i opravami rovných striech sa obráťte vždy na skúsených odborníkov, ktorí presne vedia ako postupovať a zabezpečia vám výsledok, s ktorým budete spokojný vy i vaša strecha.

Naša stavebnej firmy NOVOIZOL, strešné a zemné izolácie, sa postará o opravu vašej rovnej či plochej strechy. Prioritne prevádzame opravy plochých striech s použitím vysokokvalitných SBS modifikovaných pásov. Taktiež sa postaráme o novostavby a ich najdôležitejšie prvotné zaistenie hydroizoláciou rovných striech. Neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať.

Hradná 530 03301 Liptovský Hrádok
tel.: +421905553004

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888