Zníženie nákladov pomocou rekuperácie

Zníženie nákladov pomocou rekuperácie

Spôsoby rekuperácie sa inštalujú prevažne v nízko energetických domoch. Zníženie nákladov sa však dá vyriešiť aj v staršom bývaní. Stačí sa pustiť do rekonštrukcie a pri obnove plánovať s rekuperáciou. Čaká vás pravidelne vetraní priestor s čistým vzduchom a ušetrené náklady za energie vo výške 60-80%. Je super, že ušetriť a žiť zdravo tak môžeme aj v starších bytoch.

Rekuperácie, ako moderný spôsob vetrania

Pre tých, ktorí nevedia, tak rekuperácia (https://www.komfortnebyvanie.sk/co-je-rekuperacia) je spôsob vetrania budov so spätným získavaním tepla. Na prvé počutie to môže znieť ako jadrová fyzika, ale v jednoduchej ľudskej reči ide o zdravý a efektívny spôsob vetrania. Takýto systém prináša svojim užívateľom komfort a pohodlie, a čo je najdôležitejšie, znižuje prevádzkové náklady. Rekuperácia vzduchu sa často používa pri nízko energetických domoch a rekonštrukciách, pretože dokáže ušetriť 60-80% energie. Zdravá a komfortná klíma je stav v priestore, ktorý je ideálny pre naše zdravie a ktorý by mal byť súčasťou všetkých dostupných priestorov. Je to takzvané zabezpečenie výmeny opotrebovaného vzduchu s nadmernou vlhkosťou, súvisiacimi pachmi a škodlivými časticami za čerstvý, tepelne optimalizovaný a prefiltrovaný vzduch. Samotný vzduch je, teda privádzaný buď priamo alebo pomocou zemného výmenníka.

Klimatizácie vs rekuperácie

Ktorí z týchto dvoch spôsobov je výhodnejší? Klimatizácia alebo rekuperácia? Do ktorej možnosti sa oplatí investovať? Pokiaľ viete správne používať klimatizáciu máte bod k dobru. Mnoho ľudí totižto stále nepoužíva klimatizáciu správnym spôsobom. Príde leto a klimatizáciu máte pustenú na plné pecky, pripravte sa na zdravotné komplikácie, ktoré vás čakajú. Teplotný rozdiel medzi vonkajškom a vnútrajškom by mal byť maximálne 6 stupňov. Samotná rekuperácia vám urobí podobnú službu ako klimatizácia len s jedným rozdielom. Podchladenie vám v tomto prípade nehrozí, pretože rekuperácia privádzaný vzduch ochladzuje tým odvádzaným a v noci privádza chladný vzduch priamo z vonku. Samozrejme všetko je aj o tom, akým spôsobom žijete a, čo vám presne vyhovuje.

Všetko má svoje pre aj proti, ale určite nám dáte za pravdu, že dýchať čistý vzduch a ešte k tomu ušetriť náklady za energie naozaj stojí za to. Ak sa rozhodnete využiť rekuperačný spôsob nezabudnite si na to vybrať skúsených odborníkov, ako sú aj majstri z Bytservis 2M, ktorí sa rekuperáciami a klimatizáciami zaoberajú už dlhé roky. Zodpovedia vám vaše otázky, poradia s výberom a, keď bude treba, tak aj namontujú rekuperáciu, klimatizáciu či tepelné čerpadlo.

Narcisová 24 92705 Šaľa
tel.: +421908235004

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888