Prečo sú stavby na kľúč lepšie ako svojpomocná výstavba

Prečo sú stavby na kľúč lepšie ako svojpomocná výstavba

Stavby na kľúč ušetria budúcim majiteľom čas a fyzické aj psychické sily. Ak si vyberiete dobrú firmu, máte postarané nielen o kvalitných a zručných remeselníkov, ale aj služby zahrňujúce projektovú dokumentáciu, inžinierske činnosti a finálnu realizáciu stavby na kľúč. Každá firma poskytuje vlastný zoznam služieb, a preto si vyberte tú, ktorá vám zaručí najvyšší komfort.

Výhody stavby na kľúč

Pri výraze stavby na kľúč väčšinu napadne toto – stavebná firma postaví dom, vykachličkuje kúpeľňu, položí dlažbu alebo podlahu, namontuje kuchynskú linku a vymaľuje izby. Táto predstava však nie je presná. Stavby na kľúč prestavujú pomerne široký súbor činností, začínajúc získaním pozemku, vypracovaním projektovej dokumentácie, inžinierskou činnosťou, realizáciou stavby na kľúč a jej kolaudáciou. Aké výhody z toho vyplývajú pre budúceho majiteľa stavby na kľúč? Ak ste pracovne vyťažení, máte deti a novú domácnosť plánujete v inom meste, stavby na kľúč sú ideálnym riešením, keďže sú veľkou časovou úsporou. Väčšinu povinnosti prevezme firma a vy si môžete v maximálnej miere zachovať zaužívaný rodinný a pracovný režim i životný štýl. Do zoznamu vašich povinnosti nepribudnú vybavovania po úradoch, zháňanie kvalifikovaných pracovníkov, nakupovanie materiálu či starosti so stavebným odpadom. Výhodou je aj pomerne stabilný rozpočet a niekoľkoročná záruka na kompletnú stavbu, čím získate istotu, že vzniknuté škody budú po prípadnej reklamácii opravené.

Firmu vyberajte dôsledne

Stavby na kľúč sú zhotovované v kompletnej réžii firmy, ktorej výber by mal byť starostlivo zvážený. Musíte mať istotu, že nebude šetriť na kvalitných materiáloch, odborných pracovníkoch a remeselníkoch či na funkčnom zariadení ako okná, dlaždice a i. Nič vám nebráni presvedčiť sa na vlastné oči o priebehu stavby na kľúč a opýtať sa stavbyvedúceho či firmy na to, čo vás zaujíma. Pred finálnym výberom spoločnosti si o nej prečítajte zopár recenzií, poraďte sa so známymi, pýtajte sa firmy na jej subdodávateľov a partnerov, nechajte si vypracovať cenové ponuky stavby na kľúč u viacerých spoločností a prípadne si môžete skúsiť porovnať, koľko by vás stála svojpomocná výstavba – avšak nezabudnite zohľadniť aj časové hľadisko. Uvedomte si, že stavby na kľúč sú hotové niekoľkonásobne rýchlejšie a môžete sa do nich takmer okamžite nasťahovať.

Potrebujete poradiť v oblasti inžinierskej činnosti alebo projektovania a realizácie stavieb? Kontaktujte spoločnosť JK projekt s. r. o. z Levíc. Pomôžeme vám s urýchlením výstavby vašej vysnívanej nehnuteľnosti.

Kalnická cesta 12 93401 Levice
tel.: +421903376951

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888