Ako prebieha montáž klimatizácie?

Ako prebieha montáž klimatizácie?

Montáž klimatizácie v rodinnom dome bola donedávna luxusom, ktorý si mohla dovoliť len malá skupina zákazníkov. Postupom času a s napredovaním nových technológií sa obstarávacia cena a prevádzkové náklady klimatizácie výrazne znížili, a preto jej užívateľov každým dňom pribúda. Klimatizácia sa stáva vybavením bežných domácností. Je montáž klimatizácie komplikovaná a ťažkopádna? Pozrime sa na to.

Montáž klimatizácie – kam nainštalovať vnútornú jednotku?

Srdce alebo inak povedané vnútorná jednotka klimatizácie môže byť inštalovaná na akomkoľvek vhodnom mieste. Pamätajte však, že klimatizácia má ventilátor, cez ktorý je do interiéru vháňaný studený alebo teplý vzduch. Preto by mala byť montáž klimatizácie realizovaná na takom mieste, aby prúd vzduchu nesmeroval priamo tam, kde sa najčastejšie nachádzate.

V miestnostiach s rozlohou 10-50 m² príliš nezáleží na tom či je klimatizácia inštalovaná v strede alebo na boku miestnosti. Vyhnite sa posteľnej bielizni, písaciemu stolu, sedačke v obývačke a všetko bude v poriadku. Čo ak také miesto neexistuje? Potom si vyberte tú, ktorá bude „menším zlom“ a pri výbere klimatizácie sa poraďte so špecialistami. Tí vám budú vedieť poradiť, aké zariadenie je možné ovládať, aby na používateľov nefúkalo. Montáž klimatizácie, t. j. vnútornej jednotky, by mala byť prevedená vo vzdialenosti od stropu minimálne o 10 cm – tento priestor je potrebný na nasávanie vzduchu, pretože je to horná plocha klimatizácie, ktorá nasáva vzduch.

Jednotlivé kroky pri montáži klimatizácie

Montáž klimatizácie pozostáva z vyvŕtania otvoru do vonkajšej steny budovy, zavesenia kameniva a následného zavesenia vnútornej jednotky v miestnosti. Inštalácia pokračuje spojením spojovacích jednotiek s medenými rúrkami a inštaláciou systému odvodu kondenzátu. Záverom montáže klimatizácie je kontrola tesnosti systému a jeho spustenie.

Ako dlho trvá montáž klimatizácie?

V prípade klimatizácie skúsení montéri namontujú zariadenie do 4-8 hodín v závislosti od hrúbky a typu stien a prístupu k elektrickej sieti. K predĺženiu času inštalácie prispievajú faktory ako veľká vzdialenosť medzi jednotlivými jednotkami, steny z betónu alebo železobetónu, problematická elektroinštalácia, alebo komplikované spojenia. Montáž klimatizácie je najlepšie vykonať použitím kvalitných prístrojov a jej realizácia by mala byť zverená odbornej a skúsenej firme.

Už dlhé roky sa spoločnosť RS-MIVA s.r.o. orientuje na montáž klimatizácie v Senci, Bratislave a okolí. Radi Vám namontujeme klimatizáciu do rodinného domu, bytu alebo kancelárie. Realizujeme väčšie i menšie zákazky a vykonávame ich s najkvalitnejšími službami za priaznivú cenu. Kontaktujte nás – radi vám poskytneme viac informácií!


Repková 22 /B 90041 Rovinka
tel.: +421904990543

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888