Aké obklady krbov poznáme?

Aké obklady krbov poznáme?

Obklady krbov sa stali dôležitou časťou našich príbytkov, pričom väčšina renovácií sa realizuje čisto z estetických dôvodov. Obklad krbu je skvelý spôsob, ako okamžite skrášliť miestnosť, pretože poskytuje dôležitý bod, od ktorého sa môže odvíjať zvyšok štýlu. V tomto článku si povieme, aké štýly obkladov poznáme a možno tak zistíte, ktorý by sa najviac hodil vám.

Tradičné obklady krbov sú z pevných materiálov

Jedným z najpoužívanejších materiálov na obklady krbov je kameň. Kamenné krby totiž ponúkajú prírodnú krásu, ktorú dopĺňa príjemný plápolajúci oheň. Krb tohto typu prinesie do vašej domácnosti pohodlie a kúsok chalupárskeho života. Ďalším často používaným materiálom je sklo. Jeho spojenie s krbom je však relatívne nové, no takýto obklad poskytuje sofistikovanú a futuristickú estetiku. Vďaka sklenenému obkladu môžete oheň neustále vidieť, vďaka čomu si môžete vychutnávať pohľad na prírodu vo vašom dome.

Medzi populárne materiály, ktoré sa používajú na obklady krbov, patrí aj pieskovec. Ten vyzerá naozaj minimalisticky a vďaka svojej jednoduchosti vdýchne do miestnosti pocit ležérnej elegancie. Vďaka svojej drsnej štruktúre a veľkým asymetrickým kusom pôsobí dojmom surovej krásy. Pravdepodobne najobľúbenejším materiálom na obklady krbu sa stáva klasická tehla. Červené tehly sa totiž na stavbu krbov používajú už od 12. storočia. Tehla sa tak javí ako vynikajúca voľba, pretože dokáže odolávať vysokým teplotám.

Drevených obkladov krbov sa nemusíte báť

Pri drevenom obklade krbu dokáže nejeden človek znervóznieť. Ide však o bezpečný materiál, ktorý sa dá efektívne použiť na obklady krbov. Ďalšou výhodou dreva je to, že je veľmi lacné. Ďalším univerzálnym materiálom je oceľ. Je možné ju vyrobiť tak, aby imitovala iné povrchy, napríklad prírodný kameň alebo drevo. Oceľové obklady krbov sú výbornou voľbou pre ľudí, ktorí sa neboja nových vecí.

Mramor má v sebe eleganciu, ktorá sa hodí estetickému krbu. Okrem toho je nenáročný na údržbu, čo vás poteší pri čistení zvyškov popola a sadzí z ohniska. Mramorové obklady krbov prinesú do vášho domu trochu sofistikovanosti bez toho, aby ste museli obložiť celú stenu. Avšak ide o jeden z najdrahších materiálov a na celom svete je považovaný za luxusný tovar.

Obklady krbov sú jedna zo služieb, ktoré ponúka Kamenárstvo BIG Stone. Vďaka 35 ročným skúsenostiam je prevedenie ich produktov na najvyššej úrovni, čo podčiarkuje aj naozaj dlhá trvácnosť cintorínskej a stavebnej architektúry.


Nová 345 93033 Horný Bar
tel.: +421903411969

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888