Je kominárstvo mŕtva profesia?

Je kominárstvo mŕtva profesia?

Kominárstvo, ako profesiu pozná hádam každý. Mladšie generácie budú možno bádať, ale každý kto je majiteľom nejakého komína vie, že sa bez kominára nezaobíde. Jedna z najstarších profesií na svete pôsobí, akoby jej éra skončila. Ako je to, teda s kominárstvom v skutočnosti? Naozaj už nepotrebujeme kominárov? Veď aj tie komíny už vyzerajú viac moderne. Dobrá správa je, že kominársku profesiu by sme nemali nikdy podceňovať. Prečítajte si o 3 dôvodoch prečo je to tak.

3 dôvody, prečo nepodceňovať kominársku profesiu

Staršie generácie si pamätajú na časy, kedy po dedine chodieval kominár celý čierny od sadzí a ľudia naokolo sa okamžite chytali za gombíky, aby im priniesol šťastie. V dnešnom modernom svete je kominárska profesia schovaná tak trochu do úzadia. Kominárstvo, ako také by sme však nemali podceňovať. Aj napriek moderným typom komínov je služba čistenia komínov stále potrebná. Je jasné, že kominár nie je Santa Claus, ktorý musí prejsť celým komínom. Akýkoľvek komín však musí byť pravidelne čistený.

Svojpomocne si vyčistiť komín nie je ľahká záležitosť a pokiaľ nemáte s touto činnosťou skúsenosti ani sa do toho radšej nepúšťajte. Aj, keď je kominárov stále menej kominárstvo, ako profesia je často vyhľadávaná. Pretože kominár vie presne, čo má robiť s vašim komínom. Či ho vyčistiť alebo vyfrézovať kvôli zväčšeniu. Má k tomu dostatok znalostí aj potrebnej techniky. A do tretice stále sa môžete chytiť za gombík, keď kominár prejde okolo vás. Nikdy neviete či sa na vás šťastie neusmeje.

Kominárstvo - druh činnosti, ktorú potrebujete, aj keď si to nemyslíte

Každý, kto má doma komín bude skôr či neskôr potrebovať služby kominára. Kominár a komín to je neoddeliteľná dvojica, ktorú komplexne zastrešuje odbor kominárstvo. Ťažká profesia, o to viac potrebnejšia. Každý komín bez rozdielu potrebuje pravidelnú údržbu. Niektorý treba dôkladne vyčistiť, inému zväčšiť otvor a ďalšiemu vymeniť vložku. Je to veda, ako každá iná a iba skúsený kominár vie zabezpečiť 100% odvedenú prácu. Je potrebné mať aj správnu dokumentáciu, tak ako, aj vozidlo musí prejsť technickou kontrolou, tak, aj komín musí prejsť čistením. Podceniť správne vyčistenie komína môže mať ďalekosiahle následky. Nezabúdajte na to, že kominárstvo je stará, ale stále veľmi potrebná profesia, bez ktorej sa nezaobídeme.

Ak žijete v Tatrách a okolí, vedzte, že Kominárstvo Tatry je správna voľba pri akejkoľvek činnosti súvisiacej s vašim komínom. Všetko, čo váš komín potrebuje nájdete u overeného kominára s dlhoročnou praxou.

Nová Ľubovňa 829 06511 Nová Ľubovňa
tel.: +421907933226

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888