Ako funguje infrakúrenie a aké sú jeho výhody?

Ako funguje infrakúrenie a aké sú jeho výhody?

Infrakúrenie je najmodernejšie a najzdravšie vykurovanie v dnešnej dobe. Samotné Infrakúrenie využíva na prenos tepla infračervené žiarenie. Preto sa infrakúrenie často krát nazýva infračervené kúrenie. Tento spôsob vykurovania primárne ohrieva (rovnako ako slnko), všetky predmety, steny, osoby v miestnosti a následne od nich sa zohrieva vzduch. Preto je infrakúrenie je najprirodzenejší spôsob kúrenia. Zároveň, infračervené kúrenie dosahuje vyššiu účinnosť vykurovania na rozdiel od bežných spôsobov vykurovania. 

Infrakúrenie, ako spôsob vykurovania

Infrakúrenie je tá najlepšia voľba, pretože sa jedená o nízko nákladové, ale zároveň veľmi efektívne vykurovanie. Je to ideálne na vykurovanie pre rodinné domy, byty alebo víkendové domčeky či priemyselné objekty. Na základe použitia by sme ich mohli rozdeliť do troch kategórii, a to na: infrapanely, infražiariče a infračervená vykurovacia fólia.

Infrapanely – jedná sa o najstaršiu, ale zároveň aj o najviac používaný spôsob vykurovania. Inštalácia samotného infrapanela je jednoduchá a štandardne sa inštaluje na strop alebo na stenu. Dizajnovou novinkou sú zrkadlové infrapanely, ktoré sú praktické, ale aj estetické. Priam ideálne pre použitie napríklad do vstupnej haly, prípadne kúpeľne.

Infražiariče – sú najčastejšie využívané na vykurovanie terás, sušiarní, stolárskych a montážnych dielní, skladov, tiež športových hál a reštaurácii. Infražiarič nevyžaruje žiadny svetelný zdroj, takže ho tiež možné použiť aj v interiéri a jeho prevádzka nemá žiadny rušivý zvukový efekt.

Infračervená vykurovacia fólia -  dnes sú na trhu dostupné rôzne vykurovacie fólie v rôznych šírkach a tiež výkonoch (W/m2).  Najmodernejšia samoregulačná vykurovacia fólia dokáže v prieme ušetriť až 25% energie v porovnaní so staršími typmi fólie. 

Výhody infrakúrenia

Infrakúrenie zaistí rýchle prehriatie miestnosti a účinok je tak citeľný do niekoľkých minút. Navyše pri vykurovaniu nedochádza k ohrievaniu vzduchu, a teda jeho cirkulácii a v miestnosti sa tak nešíri prašnosť. Preto je tento spôsob priam ideálnym pre alergikov a astmatikov. Významným prínosom infrakúrenia je udržiavanie stabilnej vlhkosti vzduchu, čo zabraňuje hromadeniu vlhkosti v rohoch či na stenách a nehrozí tak vznik plesní. Realizácia a inštalácia infrakúrenia je pomerne rýchla. Pri infrakúrení si dokážete nastaviť požadovanú teplotu v každej miestnosti. Jednoducho a pohodlne vďaka termostatu alebo za pomoci  mobilného telefónu.

Spoločnosť Inovakúrenie vám ponúkajú možnosť si vďaka online kalkulačke vypočítať nie len prvopočiatočné investičné náklady, ale aj celkovú ročnú úsporu, ktorú vďaka inštalácii infrakúrenia dosiahnete. Takže, ak hľadáte zdravé vykurovanie s nízkou spotrebou, infrakúrenie je tá správna voľba.

Košická 3 04501 Moldava nad Bodvou
tel.: +421940603603

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888