Je podlahové vykurovanie skutočne účinné?

Je podlahové vykurovanie skutočne účinné?

Na vykurovanie sa mnoho ľudí pripravuje každý rok. Aká bude zima nikto dopredu netuší. Keďže vykurovanie patrí medzi drahšie položky je dobré hľadať moderné riešenia, ktoré nám priestory vykúria a zároveň nebudú stáť veľa peňazí. Jedným z nich je podlahové vykurovanie. Viete, aký je hlavný rozdiel medzi podlahovým vykurovaním a klasickým radiátorom? Alebo prečo by ste si mali vybrať práve podlahové vykurovanie?

Podlahové vykurovanie verzus vykurovanie radiátormi

Vykurovanie je podstatnou súčasťou nášho bytia, aj keď mnoho odborníkov tvrdí, že veľa tepla je pre zdravie škodlivé. V prvom rade treba pripomenúť, že každý z nás je iný a každému vyhovuje niečo iné. Takže, ak máte radi teplo, tak si budete kúriť koľko chcete. Či už zvolíte podlahové vykurovanie alebo vykurovanie klasickými radiátormi voľba je na vás. Je dobré však poznať všetky možnosti vykurovania. Aký je, teda rozdiel medzi podlahovým vykurovaním a klasickým radiátorom? Ako už samotný názov hovorí podlahové vykurovanie sa inštaluje priamo pod podlahu zatiaľ, čo klasické radiátory sú montované priamo pod oknami.

To je rozdiel v inštalácii. Zatiaľ, čo teplo z klasických radiátorov uniká smerom nad radiátorom a hromadí sa na jednom mieste na druhom konci izby je tepla už menej. Z toho dôvodu ľudia častokrát kúria na plné obrátky, aby dokázali vykúriť celú miestnosť. Podlahové vykurovanie funguje na inom princípe. Teplo sa odvádza rovnako smerom hore, avšak rovnomerne v celej miestnosti. To znamená, že v každom kúte miestnosti bude rovnaká teplota a tým pádom získate dostatočné teplo aj pri nižších teplotách. Nie je totiž nutné vykurovať miestnosť na plné obrátky.

S podlahovým vykurovaním šetríte energie

Mať dostatok tepla a zároveň šetriť energie je v týchto náročných časoch viac ako potrebné. Ako je, teda možné, že podlahové vykurovanie nám dokáže ušetriť energiu? Veľmi jednoducho. Rovnomenným prúdením teplého vzduchu sa miestnosť rýchlejšie vykúri. Stačí nám kúriť málo alebo aj celý deň na nízkych teplotách. Dôležitou súčasťou podlahového kúrenia je však záruka a certifikáty, ktoré by ste mali mať od montážnej firmy. Kvalita montáže je rovnako dôležitá ako aj  prípadný servis. Stačí, keď si prepočítate svoje ročné náklady na vykurovanie a porovnáte s jednotlivými vykurovacími systémami. Rozdiel zbadáte okamžite.

Oslovte v tomto smere odborníkov na slovo vzatých zo spoločnosti Sisep - PVP s.r.o., ktorých hlavným predmetom činnosti sú služby v oblasti vykurovania, chladenia, plynoinštalácie, zdravotechniky ako aj vzduchotechniky vrátane merania a regulácie.

Havranské 11 97404 Banská Bystrica
tel.: +421484142645

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888