Ako si pred dovolenkou vybrať čo najlepšie ubytovanie

Ako si pred dovolenkou vybrať čo najlepšie ubytovanie

Čaká vás viacdňový výlet? Dôležitým aspektom je okrem dopravy aj ubytovanie. Medzi rozhodujúce kritériá výberu patrí dobré štandardné vybavenie izby, možnosti stravovania, bezplatné WiFi, príp. aj detský kútik, vonkajšia terasa a pod. Nemenej dôležitým aspektom je aj samotná lokalita. Pre lepšiu predstavu si pozrite fotografie. U viacerých vyhráva ubytovanie, za ktoré netreba vopred žiadnu zálohu, čiže zaplatíte až na mieste.

Ubytovanie na základe recenzií a ceny – na čo si dať pozor

Ubytovanie a jeho výber sa zväčša odvíja od ceny. Príliš vysoká zvykne ihneď odradiť, príliš nízka zase vyzerá podozrivo a zvyčajný predpoklad je, že ubytovanie bude hrozné. Väčšina teda hľadá pomyselnú zlatú strednú cestu. Druhým najčastejším faktorom pri hľadaní ubytovania sú recenzie. Pamätajte na to, že zlá recenzia nemusí byť skutočne zlá. Prečo? Ľudia sú rôzni. Kým niekomu nevadí, že jedna skrinka v kúpeľni až tak dobre neprilieha, tak iný to zveličí a jeho recenzia bude hovoriť o otrasnom nábytku. Čiže, čo je dôležité pre jedného, nemusí byť až tak dôležité pre druhého. Taktiež neprikladajte váhu starým niekoľkoročným recenziám. Ubytovanie mohlo medzitým prejsť rekonštrukciou či zmeniť majiteľa. Ak už aj natrafíte na negatívne komentáre, všímajte si, či pri nich náhodu nie je odpoveď ubytovacieho zariadenia. Aj úroveň odpovede totiž veľa prezradí o hostiteľovi a jeho prístupe.

Pýtajte sa na všetko, čo vás zaujíma v súvislosti s ubytovaním

Ubytovanie si pred dovolenkou rezervujte čo možno najskôr, pokojne aj niekoľko týždňov vopred. Môže sa totiž stať, že nájdete úžasný penzión alebo hotel spĺňajúci vaše predstavy, avšak už budú vybookované na váš termín. Vybavovať ubytovanie vopred má ešte jednu výhodu –pomerne veľký výber z dostupných izieb. Riešite ubytovanie a zistili ste, že ponuka daného penziónu alebo hotela síce vyzerá fajn, ale nie sú k nej priložené fotky izieb, kúpeľní či iných priestorov? Nemusí to hneď znamenať, že niečo skrývajú. Pokojne napíšte e-mail a vyžiadajte si fotografie. Dobrý penzión alebo hotel vám zaiste vyhovejú. To neplatí len pri fotografiách, ale aj ostatných aspektoch ubytovania. Kontaktujte dané zariadenie, pýtajte sa na ubytovanie – teda na to, čo vás zaujíma (podávanie raňajok, parkovanie, check-in atď.). Všímajte si spôsob komunikácie. Odpíšu vám rýchlo? Je pri telefonickom rozhovore osoba na druhej strane milá, ústretová? Nezavádza, úmyselne neodbočuje od témy? Ak nie, našli ste dobré ubytovanie.

Ak plánujete dovolenku v okolí Slovenského raja, vyskúšajte rodinný Penzión Šafran. Garantujeme príjemné prostredie, útulné izby a chutné jedlo, ktoré si môžete dopriať aj v neďalekej pizzerii Lumaro. Oceníte aj priestrannú vonkajšiu terasu a altánok na grilovanie (napríklad čerstvých pstruhov), ktoré si zakúpite v neďalekej obci Dedinka. Využite výhodnú lokalitu a naplánujte si čarovné výlety do okolia. Aj vďaka požičovni vodných bicyklov ROTO.

5 04971 Stratená
tel.: +421948715806

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888