Čo je to nákladná doprava?

Čo je to nákladná doprava?

Nákladná doprava funguje na Slovensku už niekoľko rokov. Rozvíjať sa začala zhruba v 30. rokoch a jej príchod je spojený najmä s príchodom kamiónov a kamiónovej dopravy. Nákladná doprava má niekoľkých predchodcov. Za jej príchod môže samozrejme i vynájdenie kolesa a doprava poháňaná zvieratami. A po nich lodná doprava, ktorá bola zároveň prelomom v interkontinentálnej doprave. Či následne vlaková a automobilová doprava a neskôr letecká doprava.

O čo sa stará nákladná doprava?

Nákladná doprava, rovnako ako i iné formy dopravy, narastajú z pohľadu celosvetového meradla. Doprava sa stala súčasťou každodenného života a ľudstvo si celkom zvyklo, nie len na rýchle a jednoduché zabezpečenie vlastnej dopravy, ale i na zabezpečenie rýchlej dopravy pre rozličné tovary a náklady, ktoré chcú prepraviť na iné miesto. Kým kedysi nákladná doprava trvala naozaj dlho, dnes ľudia odmietajú na zásielky dlho čakať. Nákladná doprava sa najmä v posledných rokoch zrýchlila a dnes je možné vybrané zásielky poslať i cez polku sveta vo veľmi krátkom čase.

Na Slovensku je nárast dopravy spojený predovšetkým s automobilovou výrobou a rozvojom priemyslu. S jej nárastom súvisí i zvýšenie objemu vyvážaných a dovážaných surovín a produktov. Výhodou Slovenska je zo strategického pohľadu najmä geografická poloha, a to fakt, že leží v centre Európy, cez ktoré prechádzajú viaceré dôležité dopravné uzly. Cez Slovensko prechádza veľa dopravných trás a koridorov, ktoré smerujú napríklad smerom na východ do Ruska a Ázie či na západ smerom do Veľkej Británie, Holandska, Francúzska či Belgicka. Rovnako sú to aj významné dopravné uzly smerujúce do južných a severných častí Európy. Cez územie Slovenska sú tak denne prepravované rozličné tovary, čo je dôležité z pohľadu rozvoja priemyslu a ekonomiky.

Kým kedysi bola na prevoz tovarov či ťažkých nákladov využívaná najmä železničná doprava, dnes je omnoho využívanejšou práve nákladná doprava. Plány s jej ďalším rozšírením má aj Európska únia, ktorá pravidelne do jej zlepšovania investuje a motivuje vlády, nie len na Slovensku, ale i v ostatných krajinách strednej Európy, k zlepšovania a budovaniu nových dopravných trás.

Kto zabezpečuje nákladnú dopravu?

So zabezpečením nákladnej dopravy pre vaše individuálne potreby či potreby vašej firmy alebo spoločnosti sa obráťte na profesionálov. Vyberte si firmu s dostatočnými skúsenosťami, ktorej zamestnanci nákladnej doprave rozumejú a pri prevoze tovarov postupujú v súlade s platnými nariadeniami či najnovšími vyhláškami. Dôležité je aby vybavenie i personál nákladnej spoločnosti bol na profesionálnej úrovni. Automobilové vybavenie je pritom veľmi dôležité. Práve pri nákladnej doprave sú najčastejšie prevážané ťažké predmety a predmety veľkých rozmerov. Autá a kamióny na takýto prevoz musia byť špeciálne prispôsobené a mať povolenie na prevoz či pohyb po diaľniciach.

Naša spoločnosť STAMITRANS Plus, s. r. o. pre vás zabezpečuje nákladnú dopravu už niekoľko rokov. Nákladnú dopravu zabezpečujeme pomocou nákladných vyklápacích vozidiel, vozidiel s nadstavbou na prepravu kontajnerov na sypké materiály, na stavebný odpad a špeciálnym návesom na prepravu strojov a iných zariadení. Neváhajte nás kontaktovať.


Cukrová 6 91701 Trnava
tel.: +421917247299

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888