Ako nám vetranie dokáže zvýšiť komfort bývania?

Ako nám vetranie dokáže zvýšiť komfort bývania?

Čerstvý vzduch v domoch a bytoch zabezpečuje pravidelné vetranie. Klasické vetranie oknami však býva náročné a to hlavne v zime. Počuli ste už ale o riadenom vetraní s rekuperáciou? To je vetranie, na ktoré sa môžeme spoľahnúť kedykoľvek. Zabezpečí vyššiu kvalitu vzduchu ako klasické vetranie a zvýši tým aj komfort nášho bývania. Moderné domy si žiadajú moderné technológie a riadeným vetraním získate kvalitný vzduch v interiéroch.

Nie je vetranie ako vetranie

V dnešnej dobe sa pri stavbe domov či bytov prihliada hlavne na energetickú úspornosť. Domy sú zateplené a kvalitne utesnené. Stavby tým síce získavajú úspory znížením úniku tepla, ale strácajú príjemnú klímu tradičných stavieb spôsobenú netesnosťou, napríklad nepriliehajúcimi oknami. Bez priebežného vetrania je v miestnostiach zhoršená kvalita vzduchu, stúpa v nich obsah CO2 a vlhkosť. Výsledkom je naša malátnosť, okná sa nám viac rosia a na stenách sa objavujú plesne. Pri slove vetranie sa nám okamžite vybaví pocit, keď po otvorení okna zhlboka vdychujeme prichádzajúci čerstvý vzduch, zdravý, svieži a voňavý. Klasické vetranie otvoreným oknom nás však zachráni len na krátky čas. Pri zodpovednom výbere kvalitného riadeného vetrania privádzame do interiéru čerstvý vzduch neustále.

Výhody riadeného vetrania v interiéri

Riadené vetranie chráni interiér pred neželanými výkyvmi tepla, ktoré sú známe pri klasickom nárazovom vetraní pri otvorenom okne. Dôležitou súčasťou riadeného vetrania je rekuperačná jednotka, v ktorej dochádza k spätnému získavaniu tepla z použitého vzduchu, čím ušetríme na kúrení. Riadené vetranie na rozdiel od klasického disponuje filtrom, cez ktorý sa do interiéru nedostanú pachy, pele, splodiny a rôzne alergény. Tým získavame kvalitné, zdravšie domáce ovzdušie. Pri takomto modernom priebežnom vetraní nehrozí ani vlhkosť v miestnostiach, čím zabránime aj prítomnosti plesní. Máte obavy z nadmernej hlučnosti? Tak na tie zabudnite, lebo správne zrealizovaný systém riadeného vetrania je takmer nepočuteľný. A nezabudnime aj na vyššiu bezpečnosť, keďže naše okná môžu ostať zatvorené.

Firma Ing. Roman Banovčan, PhD. sa zaoberá vypracovaním návrhov a následnou realizáciou riadeného vetrania pre rodinné domy, vzduchotechnikou a rekuperáciou na mieru. V prípade, že váhate s realizáciou, alebo si ju nemôžete z finančných dôvodov dovoliť, dokážeme zrealizovať kompletné rozvody v dome s predprípravou na budúce napojenie rekuperačnej jednotky. Jednotku doinštalujeme pri vašej priaznivejšej finančnej situácii a systém spustíme. Máme vzdelanie a niekoľkoročné skúsenosti v oblasti projekcie vykurovania, vetrania a montáže a pracujeme iba s kvalitnými certifikovanými komponentmi. Ponúkame vysokú kvalitu za priaznivé ceny, zaškolíme, vysvetlíme a vždy radi pomôžeme. Pre nezáväznú cenovú ponuku nás neváhajte kontaktovať.

Družstevná 6 /12 02801 Zábiedovo
tel.: +421911258909

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888