Prečo sa oplatí použiť siete proti vtákom či špice proti vtákom

Prečo sa oplatí použiť siete proti vtákom či špice proti vtákom

Siete proti vtákom, ako i špice proti vtákom sú jedinečným druhom ochrany budov, pamiatok či dôležitých objektov a sôch pred vtáctvom. Vtáci, najmä holuby, si zvyknú vytvárať svoje hniezda i na miestach, kde je to maximálne nevhodné. Neraz budovy či iné objekty poškodia či znečistia napríklad výtrusmi alebo perím. Siete proti vtákom a špice proti vtákom zabránia hniezdeniu vtákov a ochránia objekty pred poškodením a znečistením.

Na čo slúžia siete proti vtákom a špice proti vtákom?

Siete proti vtákom, ako aj špice proti vtákom slúžia na ochranu budov, obydlí či pamiatok a sôch pred hniezdení vtákov či ich sedávaniu na nevhodných miestach. Najčastejšie ide o holuby, ale i lastovičky, vrabce a iné druhy vtákov, ktoré môžu v okolí bydlísk spôsobovať nepríjemnú záťaž. Hlavným dôvodom ich zhlukovania a hniezdenia je ochrana voči vetru, chladu či dažďu, ktorú poskytujú priestory budov. Ako o najviac ohrozených miestach je preto možné hovoriť najmä o rímsach, parapetných doskách, odkvapových systémoch, ale i balkónoch či terasách.

Vtáci dokážu v mnohých prípadoch využiť aj malé otvory v strešných systémoch a zahniezdiť sa v neobývaných či nepoužívaných bytových domoch, firemných objektoch, skladoch, nákupných centrách či mnohých iných objektoch. Na montáž ochrany v podobe sietí proti vtákom či špicov proti vtákom je dobré pamätať i v rohoch zateplených fasád či strešných podhľadoch. Montáž sietí proti vtákom a špicov proti vtákom zverte do rúk odborníkov, ktorí vedia ako presne postupovať, ako uchytiť a pripevniť siete a špice proti vtákom tak, aby dokonale plnili svoju funkciu.

Voči čomu chránia siete proti vtákom a špice proti vtákom?

Siete proti vtákom a špice proti vtákom sú ochranou majetku i dôležitých budov, obydlí či pamiatok. Pokiaľ sa vtáky dostanú na tieto miesta môžu spôsobiť rôzne škody na majetku, ale i hygienické problémy. Výskyt nechceného vtáctva je najčastejšie sprevádzaný so znečistením vtáčím trusom. Vtáčie exkrementy následne môžu spôsobiť šírenie nepríjemného zápachu, s ktorým je spojené i riziko šírenia nepríjemných chorôb. Okrem šírenia chorôb môžu vtáčie exkrementy spolu so silným slnečným žiareným spôsobovať i trvalé znečistenie povrchov budov. Exrkemety sa môžu zažrať až do podkladu, čím sa stane ich odstránenie veľmi náročným až nemožným.

Ochranu proti vtáctvu a voči jeho nechcenému hniezdeniu určite nepodceňujte. Odporúča sa ju zahrnúť ešte do projektu stavby či prerábky rodinných alebo bytových objektov. Montáž ochranných sietí proti vtákom a špicov proti vtákom zverte do rúk odborníkov, ktorí presne vedia aký druh ochrany použiť a ako zabezpečiť váš objekt proti nechcenému vtáctvu a možným rizikám s ním spojeným. Vďaka ochranným sieťam proti vtákom a špicom proti vtákom zabránite mnohým možným rizikám v predstihu.

Naša spoločnosť MS S.W.O.G s.r.o. sa zaoberá výškovými prácami, predovšetkým prácami s použitím horolezeckej techniky. Pôsobíme na Slovensku už 6 rokov a zaoberáme sa takmer všetkými druhmi výškových prác, čistiacich prác či rôznych druhov montáži, ako i montážou ochranných sietí proti vtákom a špicov proti vtákom. Neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať.

Osadná 1858/11 91702 Trnava
tel.: +421903878880

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888