Údržba potrubia stojí menej peňazí ako riešenie havarijného stavu

Údržba potrubia stojí menej peňazí ako riešenie havarijného stavu


Krtkovanie mnohí ľudia začnú hľadať až vtedy, keď je naozaj zle. Stáva sa, že niekedy je už neskoro a potrubie je nenávratne poškodené. Vtedy nie je iná možnosť ako jeho renovácia, čo ale vôbec nie je lacnou záležitosťou. Priebežne udržiavať odpadové potrubie v dobrom stave sa jednoducho oplatí, a to ako z praktického, tak aj finančného hľadiska.

Každé odpadové potrubie má svoju stanovenú životnosť. Po jej dosiahnutí by mala nasledovať renovácia alebo rovno jeho kompletná výmena. Aby ste ale stanovenú životnosť vôbec dosiahli, je dobré odpadovému potrubiu z času na čas venovať pozornosť. Aj to je jeden z dôvodov, prečo by malo mať riešenie problémov s odpadovými rúrami a kanalizáciou vždy najvyššiu prioritu. Vysvetlíme vám, prečo je krtkovanie Pezinok, alebo bližšie k vám, vždy lacnejšou možnosťou ako výmena či renovácia potrubia.

Montáž odpadového potrubia je vždy náročnejšia ako jeho čistenie

Samotný proces montáže odpadového potrubia je celkom komplikovaný, omnoho viac ako čistenie. Vďaka modernej technike sa profesionáli pri čistení dokážu dostať aj do ťažko dostupných miest a tak sa väčšinou vyhnú jeho rozoberaniu a výkopovým prácam. Týmto spôsobom sa samozrejme šetrí čas aj financie zákazníka.

V porovnaní s krtkovaním pozostáva montáž z viacerých fáz. Tou prvou je spravidla výkop a príprava podložia spolu s vyspádovaním. Po tejto fáze nasleduje doprava odpadových rúr na miesto montáže a ich postupné ukladanie. Následne je spravidla potrebné rúry orezať a skrátiť tak, aby do seba zapadli. Predposlednou fázou je napájanie odpadových rúr, ktoré má opäť svoje zásady s ohľadom na miesto montáže a typ potrubia. Na záver je potrebné potrubie zasypať a povrch prípadne zhutniť. Každá z týchto fáz si vyžaduje čas a pre stavebníka predstavuje nemalé náklady.

Vyrieši krtkovanie každý problém s potrubím?

Samozrejme, ani krtkovanie nedokáže vždy zázraky. S pomocou profesionálnej techniky sa ale dajú aj zdanlivo beznádejné situácie vyriešiť bez potreby výkopových prác a rozoberania potrubia. Príkladom je frézovanie prerastených koreňov v kanalizácii či profesionálny monitoring špeciálnou kamerou, ktorá naplno odhalí stav potrubia. Nájdite si krtkovanie najbližšie k vám a riešenie problémov s potrubím určite neodkladajte.

Zdroj obrázkov: krtkovanie-non-stop.sk, pixabay.com

J. Csermáka 3904 /1 90301 Senec
tel.: +421940367897

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888