Moderné klimatizácie do bytu majú viacero skvelých funkcií

Moderné klimatizácie do bytu majú viacero skvelých funkcií

Klimatizácie do bytu sa inštalujú najčastejšie na jar, začiatkom leta alebo súbežne s pribúdajúcimi stupňami na ručičkách teplomeru. Klimatizácie však môžete požívať počas celého roku. Použiť ich môžete na ochladzovanie priestoru, ako aj na jeho otepľovanie. Moderná klimatizácia do bytu vo viacerých prípadoch nahrádza i kúrenie. Klimatizácie majú všestranné využitie nie len v bytoch, ale tiež v domoch a kancelárskych alebo firemných priestoroch.

Na akom princípe fungujú bytové klimatizácie?

Bytové klimatizácie sú čoraz vyhľadávanejšie. Spríjemnia vám bývanie v leta a postarajú sa o vykurovanie počas zimy. S príchodom teplých dní a letných mesiacov teploty stúpajú čoraz vyššie a pobyt vo vnútri bez klimatizácie môže byť priam neznesiteľným. V dôsledku globálneho otepľovania ste si narastajúce letné teploty mohli všimnúť už aj na Slovensku. Teploty posledných rokov sú v priemere až o niekoľko stupňov vyššie než tomu bolo len pár rokov dozadu. Kedysi stačilo pootvárať okná, byt poriadne vyvetrať alebo v ňom spraviť prievan, bohužiaľ, dnes už tieto techniky zaberajú len málokedy a to pokiaľ teploty nepresahujú zhruba 30 stupňov.

Pokiaľ na váš doma alebo byt svieti slnko počas takmer celého dňa, teplota vo vnútri prirodzene narastá a podarí sa vám ju zrážať len s použitím kvalitnej bytovej klimatizácie. Mnohí dodnes používajú ventilátory, avšak tie majú oproti klimatizácii hneď niekoľko nevýhod. Ventilátory neochladzujú byt či dom rovnomerne, kým v blízkosti ventilátora je príliš chladno a veterno o pár metrov ďalej sú teploty opäť vysoké. Ventilátory tiež môžu mať nepriaznivý vplyv na zdravie človeka, pokiaľ pri spánku používate ventilátor, ktorý na vás nepretržite fúka, navodiť si môžete rôzne zápaly, prechladnutia či iné nepríjemnosti.

Rovnako pokiaľ pracujete z domu a hneď vedľa pracovného stolu máte umiestnený ventilátor, zvýšte pozornosť, pretože si postupne môžete privodiť zdravotné problémy či prievan. Rovnomerné ochladzovanie vzduchu vďaka klimatizácii v byte či dome je riešením, na ktoré nedáte dopustiť hneď po jeho vyskúšaní. Klimatizáciu tiež môžete nastaviť na výkon a silu chladenia, ktorá vám bude príjemná. Pre viac informácii o klimatizáciách kontaktujte predajcu klimatizácií.

Ako si vybrať klimatizáciu do bytu

Moderné klimatizácie sú ľahko ovládateľné a jednoducho nastaviteľné. Ovládať ich môžete pomocou diaľkového ovládaču alebo aj cez mobilné aplikácie. Ich výkonnosť by ste mali prispôsobiť rozlohe miestnosti či priestoru, v ktorom klimatizáciu nainštalujete. Do malých a menších miestnosti s rozlohou zhruba do 30m2 postačí klimatizácia s výkonom 3kW. Do väčších miestností bude potrebná klimatizácia s výkonom aspoň od 3,6kW do 5kW. Výkonnosť klimatizácie je ovplyvnená tiež faktormi, ako napríklad veľkosť okien v byte alebo dome a ich množstvo, počtom elektrospotrebičov, izoláciou bytu a jeho orientácia bytu na svetové strany, ako aj počtom osôb v byte alebo dome.

Naša projekčno-stavebná firma AZ therm s.r.o. sa postará o vašu klimatizáciu. Neváhajte nás kontaktovať.


Hlavná 163 08641 Raslavice
tel.: +421911038575

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888