Spoľahlivé pohony brán a ich typy i žiadané vlastnosti

Spoľahlivé pohony brán a ich typy i žiadané vlastnosti

Na pohony brán sú kladené vysoké požiadavky a štandardy. Musia prinášať najmä bezpečnosť pre vozidlo, samotnú bránu i blízke okolie, ako aj maximálne pohodlie pre vodiča. Zároveň by mali byť spoľahlivé, v rámci možnosti tiché, výborne odolávať poveternostným podmienkam a vyznačovať sa dlhodobou životnosťou. Výhodou je i to, že dnes nájsť pohony brán s rôznymi rýchlosťami.

Pohony brán a faktory výberu

Nezabúdajte, že najprv je potrebné vybrať samotné brány a až tak vhodné pohony brán, a nech sa už rozhodnete pre akékoľvek, dôležité by mali byť štyri faktory – spoľahlivosť, primeraná cena, vysoká kvalita vyhotovenia a rýchla odborná montáž. S tým súvisí profesionálna firma, ktorá garantuje, že pohony brán budú vyrobené z najkvalitnejších materiálov. To výraznou mierou prispeje k ich dlhodobej funkčnosti. Vítaná je aj bezúdržbovosť, odolnosť voči poveternostným podmienkam a čo najtichší chod. Ešte predtým, ako sa začnú montovať pohony brán, je potrebné brány skontrolovať, najmä ich otváranie a zatváranie, správne vyváženie a dobrý mechanický stav. Pohony brán zvyšujú komfort otvárania, veľkým plusom je otváranie diaľkovým ovládaním. Už nemusíte von z auta pri vstupe alebo východe z garáže či dvora, čo oceníte najmä pri daždi, snehu a mraze. Malý ovládač sa vmestí do vrecka i na palubnú dosku.

Garážové a priemyselné pohony brán

K štandardným riešeniam sa radia garážové a priemyselné pohony brán. Medzi obľúbené garážové pohony brán patrí stropný a bočný pohon. Stropné pohony brán sú inštalované na strope spolu s pojazdovou koľajnicou a hnacím motorom. Tieto pohony brán sú zvyčajne vybavené tlakovou poistkou pri náraze na prekážku a samosvornou prevodovkou, ktorá zabezpečí zablokovanie brány proti nadvihnutiu. Taktiež nie je potrebné ďalšie uzamykanie (zabezpečovacie zariadenie). Niektoré modely je dokonca možné rozšíriť o fotobunku, externý prijímač, kľúčový vypínač, zvončekové tlačítko na stenu či kódovaciu klávesnicu. Garážové bočné pohony brán sú zväčša odporúčané pre brány s vysokým preklápaním a väčšie brány do niekoľkometrovej výšky. Ďalšou kategóriu sú priemyselné pohony brán, ponúkané najmä pri rolovacích a sekčných bránach, a to s možnosťou dvojitého otvárania (dve rôzne nastaviteľné výšky otvárania) i nastavenia časového samozatvárania. Montáž sa zvykne vykonávať priamo na hriadeľ brán. Pohony brán sú štandardne zabezpečené proti pádu.

Na profesionálnu výrobu sekcionálnych a rolovacích garážových brán sa zameriava spoločnosť ELBA, a. s., ktorá pre vás navrhne optimálne technické riešenie zabudovania brány a pomôže aj s výberom konkrétneho typu. Všetky naše brány sú vyrábané na mieru.

Československej armády 264 /58 96701 Kremnica
tel.: +421456742544

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888