Prečo vyhľadať profesionálne služby na frézovanie a vložkovanie komínov?

Prečo vyhľadať profesionálne služby na frézovanie a vložkovanie komínov?

Frézovanie a vložkovanie komínov je efektívny, lacný a overený spôsob ako využiť stojací komín bez veľkých problémov a nákladov na zbúranie a výstavbu nového komína. Frézovanie a vložkovanie komínov je úprava, zásah do spalinovej cesty komínového telesa. Tieto služby je potrebné zveriť profesionálne vyškoleným pracovníkom, ktorí sa postarajú o odborné prevedenie prác, v opačnom prípade by mohlo dôjsť k poškodeniu komína.

Frézovanie a vložkovanie komínov v praxi

Frézovanie komínov je technologický postup rekonštrukcie komína, ktorým sa rozširuje vnútorný priemer komínovej šachty. Zväčšením prieduchu sa zlepší ťah komína a môžete v dome bezpečne používať moderné krbové vložky alebo kachle. Frézovať možno aj krivé komíny. Komín, ktorý chcete frézovať, by však nemal byť nadmerne poškodený, vtedy je potrebná konzultácia. Vložkovanie komínov sa aplikuje na stavbách, kde je potrebné upraviť komínový prieduch na nový druh paliva. Vložka v komíne zamedzuje prieniku vlhkosti do muriva komína a tiež zabezpečuje rýchle prehriatie komínového prieduchu a tým dosiahnutie vyrovnaného komínového ťahu počas celého procesu horenia. Vložka v komíne na tuhé palivo má naviac ešte prvok protipožiarny.

Frézovanie a vložkovanie komínov a ich výhody

Frézovanie a vložkovanie komínov má veľa podstatných výhod. Zabezpečí celkové zlepšenie ťahu komína. Nemusíte búrať starý a stavať nový komín. Bezstarostná a jednoduchá dlhodobá údržba. Jednoduchá inštalácia prevedená zhruba za jeden pracovný deň. Komín môžete tiež použiť pre rozvod vzduchotechniky. Súčasne tak odstránite usadený decht z komína. Ďalej odstránite moknutie a zápach vnútorných stien. Technológia frézovania umožňuje využiť komíny aj k prevádzke moderných tepelných spotrebičov. Frézovanie a vložkovanie komínov je ekonomickým a efektívnym spôsobom rekonštrukcie pretože nezáleží na tvare komína.

Firma Kmekom s.r.o. poskytuje služby ako frézovanie komínov, vložkovanie komínov, čistenie komínov, revízie komínov. Sme ústretoví pri vypracovaní cenových ponúk k spokojnosti zákazníka. V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať a my vám pomôžeme, ide nám o vašu spokojnosť.

27 06511 Nová Ľubovňa
tel.: +421911426164

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888