Prečo je schodolez nenahraditeľný pre imobilných ľudí

Prečo je schodolez nenahraditeľný pre imobilných ľudí

Pre osoby na vozíku predstavujú schody často obrovskú prekážku. Efektívnym riešením je schodolez. Invalidný vozík sa naň jednoducho upne a je ihneď pripravený na použitie. Schodolez je totiž špeciálne zdvíhacie zariadene na uľahčenie presunu imobilných ľudí. Prepraví ich pohodlne, bez zbytočnej straty času a najmä bezpečne. A to priamo na ich invalidnom vozíku.

Schodolez a jeho typy

Aktuálne sú dostupné viaceré druhy schodolezov, k najobľúbenejším patrí pásový schodolez. Poradí si so schodiskom u vás doma, v bytovke či pri vstupe do verejných priestorov. Schodolez zariadi, že presun po schodoch prestane byť ťažko zdolateľným problémom, ktorý ste doteraz zvládali s vypätím síl a zbytočnou námahou. Pásový schodolez funguje zväčša na elektrické nabíjanie, pričom na jedno nabitie je možné prejsť až 40 poschodí! Pozitívom je, že schodolez si hravo poradí aj s nastupovaním imobilnej osoby do auta. Na trhu dostať aj tzv. inteligentný schodolez, ktorý nielenže umožní hladký presun po schodoch, ale všetky ovládacie prvky má umiestnené na riadení, čiže jeho obsluha nie je vôbec náročná. Vyhľadávaný je aj kolieskový schodolez. Prispôsobí sa každému tvaru schodov, a tak nie sú potrebné žiadne stavebné úpravy vo vašom dome. Schodolez sa prisunie k prvému schodu, asistujúca osoba zatlačí tlačidlo a schodolez sa posunie o schod vyššie/nižšie.

Ako si vybrať schodolez

Schodolez zakúpený u kvalitného výrobcu sa vyznačuje dlhou životnosťou a atypickými riešeniami na mieru. Veľkej obľube sa teší schodolez, ktorý má jednoduché ovládanie. To vítajú najmä seniori, ktorí takýmto spôsobom prepravujú svojich partnerov. Schodlez má byť aj rýchlo a pohodlne zložiteľný, naložiteľný a uložiteľný (teda skladný), aby ste ho mohli bez problémov preniesť kam potrebujete. Tak využijete schodolez doma aj v práci, na úradných miestach, v obchodoch, škole atď. – teda tam, kde sa dá dostať po schodoch. V domácnosti oceníte fakt, ak schodolez nevyžaduje montáž. Firmy, od ktorých schodlez kúpite, zväčša ponúkajú bezplatné školenie pre imobilnú osobu a jej príbuzných či opatrovateľov, t. j. pre tých, ktorí schodolez budú akýmkoľvek spôsobom využívať či obsluhovať. Ak s vami v domácnosti žije imobilná osoba, využite peňažný príspevok na kúpu zdvíhacieho zariadenia, akým je aj schodolez.

Zdvíhacie zaradenia, ktoré prispievajú k zvýšeniu kvality života tisíckam zákazníkov, vyrába spoločnosť SPIG, s. r. o., do ktorej portfólia patria stoličkové výťahy, šikmé schodiskové a zvislé výťahové plošiny, schodolezy, stropné zdvíhacie systémy i polohovacie zariadenia. Viac o firme a jej produktoch nájdete na webe.

Tulská 2 96001 Zvolen
tel.: +421800105707

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888