Prečo by ste mali využívať hotelový systém?

Prečo by ste mali využívať hotelový systém?

Hotelový systém, ako informačná technológia, pokročil na úroveň naozaj široko využiteľného systému. Hotelový systém, ktorý slúži na riadenie hotelovej prevádzky umožňuje využitie mnohých rozširujúcich modulov a prepojenie s externými systémami. Dôležitou súčasťou hotelových systémov je špecifická modulárnosť a prispôsobenie potrebám konkrétneho hotela. Dokáže zohľadniť ako kvalitu, tak aj veľkosť či špecifikáciu hotela a ponúkaných služieb.

O čo všetko sa postará hotelový systém?

Medzi hlavné benefity hotelového systému patrí možnosť prijímania rezervácií od hostí z rôznych predajných kanálov, ako napríklad webovej stránky konkrétneho hotela či iných globálnych distribučných systémov. Nenahraditeľný je aj recepčný systém využívaný na spracúvanie a uchovávanie údajov o rezerváciách či informáciách o hosťoch. Zahŕňa informácie ako cena za ubytovania hosťa, ak je opakovaným klientom dokáže zobraziť aká bola cena jeho predošlého ubytovania, zohľadňuje špeciálne požiadavky ako preferencie na výber izby, povedzme na vyššom poschodí s výhľadom, blízko výťahu či v blízkosti reštaurácie a podobne.

Hotelový systém sa tiež postará o správu a radenie konferenčných či spoločenských miestností, prehľadne zobrazí ich obsadenosť a poskytne údaje o požiadavkách hostí, ktorí priestor práve využívajú. Veľmi nápomocný je aj pokladničný systém, ktorý dokáže kontrolovať hotelový personál a tok financií či surovín v hotelovej reštaurácii a bare. Hosťovi vedie účet za využité služby či zakúpené jedlá a nápoje, ten tak môže na finálnom účte prehľadne vidieť cenu za ubytovanie a zároveň za všetku konzumáciu počas pobytu.

Ako si vybrať správny hotelový systém?

Na trhu je množstvo hotelových systémov a môže byť veľmi náročné vybrať si ten správny pre váš hotel. Je rozdiel či plánujete využívať hotelový systém len pre menší lokálny hotel s menším personálom a nižšou kapacitou alebo hľadáte systém pre hotelovú sieť viacerých hotelov s množstvom služieb a vysokou ubytovacou kapacitou. Kvalitný hotelový systém sa postará, aby všetko prebiehalo ako má a uľahčí prácu nie len manažérom, ale aj samostatným zamestnancom, ktorý potrebné údaje dokážu spravovať priamo v systéme. Kedysi všetko prebiehalo ústne a hotely viedli rozsiahlu evidenciu a následnú dokumentáciu na papieri. Dnes technológia pokročila natoľko, že dôležité informácie dokážete spravovať a obmeňovať cez počítač či mobilné zariadenie.

Spoločnosť ALTO Slovakia sa v oblasti informačných technológií špecializuje na systémy pre hotely, reštaurácie a iné stravovacie zariadenia.

Zaoberáme sa komplexnými riešeniami informačných systémov pre hotelové a reštauračné zariadenia . Pre zákazníkov zabezpečuje programové vybavenie a k nim potrebné technické prostriedky. Ak hľadáte spoľahlivý systém pre váš hotel, neváhajte nás kontaktovať .

Sládkovičova 33 05921 Svit
tel.: +421523210400

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888