Výkup autobatérií by rozhodne nemal dostať košom

Výkup autobatérií by rozhodne nemal dostať košom



A autobatérie by rozhodne nemali skončiť v koši. Na to sa špecializuje výkup autobatérií. Táto činnosť chráni nielen človeka, ale i prírodu. Zároveň šetrí aj jej zdroje. Je dôležité uvedomiť si, že každá batéria obsahuje tuhé či tekuté chemické látky a zlúčeniny, ktoré môžu spôsobiť ujmu na zdraví, prírode aj majetku. To je rozhodne dôvod pohľadať v okolí najbližší výkup autobatérií.



Nie kôš! Riešenie je výkup autobatérií


Autobatériu pozná snáď každý majiteľ auta a dobre vie, že jej životnosť závisí od viacerých faktorov ako frekvencia jazdenia či starostlivosť o vozidlo a jeho súčasti. Ak je autobatéria už nepoužiteľná, stáva sa nebezpečným odpadom. Na jej obale sú zaznačené informácie o tom, ako s ňou nakladať v prípade nefunkčnosti. Informačné značky zreteľne signalizujú, že miesto autobatérie nie je v lese, na poli či v smetnom koši. Ide o recyklovateľný tovar, ktorý je potrebné odovzdať na príslušnom mieste. Tým je výkup autobatérií. Na rozdiel od plastov či skla nie sú pre autobatérie vyhradené špeciálne zberné nádoby. To ale neospravedlňuje umiestnenie autobatérií do kontajnerov na separovaný či komunálny odpad. Pre nich je určený výkup autobatérií. V opačnom prípade sa dostanú na skládku, kde dôjde k úniku jedovatých chemických látok (napríklad olovo, kyseliny atď.) do pôdy a podzemnej vody, ktorá je zdrojom pitnej vody. Tým, že ju zamoria, sa takáto voda stáva nebezpečnou a škodlivou pre ľudské zdravie, ako aj pre prírodu. Preto je dôležité správne triedenie odpadu a preto je nevyhnutný výkup autobatérií.


Nerozoberať, ale odovzdať


Je dôležité dodržiavať bezpečnostné predpisy už počas používania autobatérie (ochranné pomôcky očí a rúk, zákaz manipulácie s ohňom a pod.). Rovnako je potrebné dbať na bezpečnosť aj po skončení ich funkčnosti. Autobatérie nerozbíjajte ani nerozoberajte. Riskujete vážne poranenie tela a zároveň aj únik nebezpečných látok do vzduchu, vody či pôdy. Vaše kroky by v prípade nefunkčnej batérie mali nabrať jediný smer – výkup autobatérií, kde certifikovaný personál používa vhodnú a bezpečnú techniku. Po príchode na zberný dvor vás pracovníci často usmernia, aby ste autobatérie umiestnili do príslušného zberného kontajnera. Následne sú odvážané do špecializovaných firiem, ktoré sa sústreďujú na ich ďalšie spracovanie a recykláciu. Aj preto je výkup autobatérií dôležitý nielen pre prírodu, ale aj spoločnosť.
Do portfólia firmy ToS KaS Kovovýkup, s. r. o. patrí výkup autobatérií, špeciálnych zliatín, tvrdokovu a druhotných surovín. Spoločne s vami nedovolíme, aby sa z našej planéty stalo smetisko. Bojujme za krajšiu a bezpečnejšiu prírodu!

Rybárska 92 /15 91441 Nemšová
tel.: +421904538515

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888