Prečo si na ochranu pozemku vybrať pletivové oplotenie?

Prečo si na ochranu pozemku vybrať pletivové oplotenie?

Pletivové oplotenie vymedzuje hranice pozemku, oddeľuje ho od okolia a chráni pred neželanými návštevníkmi. To je hlavný dôvod, pre ktorý sa na väčšine stavieb objavuje ako prvý. Pletivové oplotenie chráni vás a všetko, čo vám patrí. Voľný pohyb neobmedzuje len ľuďom, ale aj väčším zvieratám. Prezradíme vám, prečo sa pred neželanými návštevami chrániť práve pletivovým oplotením.


Pletivové oplotenie a jeho výhody

Vybrať vhodné pletivové oplotenie je v dnešnej dobe dosť náročné. Ponuka je pestrá. Toto oplotenie je správnou voľbou, keď plot potrebujete hneď. Je cenovo dostupné, jeho montáž je rýchla a ľahká a žiadnu špeciálnu údržbu nepotrebuje. V záhrade nerobí zbytočný tieň a bráni vniknutiu väčších zvierat.
Medzi zákazníkmi je najobľúbenejšie pletivové oplotenie zo zinku alebo PVC. Oplotíte ním záhrady pri dome, parky, areály a športoviská a pozemky, ktoré potrebujete chrániť. Pletivo výborne kopíruje nerovnosti a môžete ho použiť aj v prípade oplotenia náročnejšieho terénu.

Pletivové oplotenie a čo k nemu potrebujete

Keď pletivové oplotenie spĺňa doplnkovú funkciu k hlavnej stavbe, žiadne stavebné povolenie nepotrebujete, ale jeho stavbu musíte príslušnému stavebnému úradu vopred ohlásiť. Každý stavebný úrad posudzuje oplotenie pozemku individuálne. Overte si, ako k nemu pristupuje ten váš. Vyhnete sa zbytočným komplikáciám.

Skôr, ako sa do stavby pletivového oplotenia pustíte

Výška pletivového oplotenia sa pohybuje od 150 cm vyššie. Výšku vyberajte podľa toho, čo potrebujete oplotiť. Na oplotenie pozemku, ktorý nenavštevujete často, zvoľte pletivo vysoké 200 cm, aby ste mali istotu, že sa naň nikto nepovolaný nedostane. Keď máte dobrých susedov a rozumiete si s nimi, s výškou pletiva to zbytočne nepreháňajte. Nikdy neviete, kedy budete suseda a jeho pomoc potrebovať.

To, že je pletivové oplotenie vyrobené z rovnakého materiálu neznamená, že každé je rovnako pevné. Pri výbere pletivového oplotenia sa zamerajte na priemer oka. Pletivo s väčším priemerom drôtu a menším priemerom oka je pevnejšie a odolnejšie. Pletivo sa dodáva v rolkách. Manipulácia a jeho celková montáž je preto oveľa jednoduchšia. Súčasťou je aj napínací hrebeň, ale ten na poriadne natiahnutie pletiva nestačí.

Základným pilierom pletivového oplotenia sú oceľové stĺpiky, na ktorých je pletivo natiahnuté. Vzdialenosti stĺpikov treba dôkladne rozmerať a poriadne ich do zeme ukotviť. Betónové pätky vám s tým pomôžu. So zle zasadeným stĺpikom vás ani najkvalitnejšie pletivo neochráni. Stĺpiky sú pevné, môžeme začať s naťahovaním španovacieho drôtu, na ktorý v ďalšom kroku príchytkami a vzperami upevníme pletivo.

S pletivovým oplotením z firmy FIOSS sa vo svojom dome budete cítiť naozaj bezpečne. S výberom oplotenia poradíme, zameriame a montáž podľa vašich požiadaviek aj zrealizujeme. Kvalita práce a vaša spokojnosť je u nás na prvom mieste. K montáži dodávame len materiál od slovenských výrobcov. Neváhajte nás kontaktovať.

Športová 116 99106 Záhorce
tel.: +421915830011

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888