Tieniacia technika a jej výhody

Tieniacia technika a jej výhody

Tieniaca technika je neoddeliteľnou súčasťou každej domácností, ale aj administratívnych budov a iných obývateľných priestorov. Slúži nám na ochranu pred slnkom, či pred zvedavými pohľadmi, ale aj ako skvelý vizuálny doplnok, ktorý skrášli každú domácnosť. Poradíme vám, ako si vybrať tieniacu techniku a aké výhody ponúka vnútorná a vonkajšia tieniaca technika.

Tieniaca technika a jej správny výber

Vybrať si tú správnu tieniacu techniku nemusí byť až také zložité. Treba si len uvedomiť, či hľadáte druh tieniacej techniky do interiéru, alebo do exteriéru. Každý druh tieniacej techniky má svoje výhody prispôsobené na konkrétne prostredie. V rámci interiéru sú najviac používaným druhom tieniacej techniky práve žalúzie. Tie sa používajú ako vnútorné tienenie nielen v domácnostiach, ale aj v mnohých administratívnych budových. Výber exteriérovej tieniacej techniky má viacero špecifikácii. Zvážiť treba veľkosť priestoru, vašu predstavu, ale samozrejme aj finančné požiadavky. Či už sa jedná o terasu, väčší balkón, prípadne lodžiu, tieniaca technika je aplikovateľná kdekoľvek.

Výhody vnútorného a vonkajšieho tienenia

Aký je rozdiel medzi vnútorným a vonkajším tienením? Pri vnútornom tienení konkrétne žalúziách je to hlavne ochrana pred slnkom, či zvedavými pohľadmi a v neposlednom rade nám žalúzie slúžia aj ako dizajnový doplnok. Sú súčasťou okien tak, ako boli v minulosti rolety s tým rozdielom, že pomocou lamelového systému si sami nastavujeme prienik svetla na konkrétnom okne. Pri exteriérovej tieniacej technike sú najznámejším druhom práve pergoly. Tie okrem toho, že vás ochránia pred slnkom a doprajú vám dostatočný chládok na oddych, sú aj na pohľad akousi ďalšou miestnosťou vašej domácnosti. Pergola má neoceniteľné čaro aj v nočných hodinách. Môžete si ju skrášliť viacerými doplnkami, ako sú závesné kvety, svetlá a pod. Pergolu môžete mať z kvalitného dreveného materiálu, ale aj z pevných konštrukčných materiálov.

Zoznámte sa s ostatnými formami tieniacej techniky

Už vieme, že pomocou žalúzii si regulujeme, koľko tepla, svetla a iných zvedavých očí si pustíme do nášho domova. Čo však s takým hmyzom? Ten si predsa dokáže nájsť cestu vždy. Proti hmyzu sa osvedčila sieťka na okná, ktorá tak do priestoru nepustí žiaden hmyz iba vzduch a slnko. Typov tieniacej techniky je dnes viac než dosť, preto sa pozrite na všetky u Almik a vyberte si tú, ktorá presne spĺňa vaše požiadavky.

Krupinská cesta 1156 96001 Zvolen
tel.: +421455401717

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888