Ako zinok predlžuje životnosť aj funkčnosť kovových predmetov

Ako zinok predlžuje životnosť aj funkčnosť kovových predmetov

Je známe, že zinok má schopnosť zabezpečiť efektívnu ochranu kovových predmetov. Presvedčí vás o tom zinkovňa PUK PLUS, s. r. o. Zameriavame sa na galvanické zinkovanie objektov rôznych tvarov a rozmerov. Vďaka našej profesionálnej závesnej technike dokážeme pozinkovať predmety až do 300 kg kovu.

Zinok ako spoľahlivá ochranná bariéra

Čo potrebuje kov (oceľ, mosadz, zliatina či meď), aby si uchoval svoju akosť? Predsa zinok. Ten totiž dokáže eliminovať narušenie vonkajších vlastností kovov, ktoré sú vystavené rôznym poveternostným vplyvom. Najmä UV slnečné žiarenie a vlhkosť prispievajú ku korózii a rýchlejšiemu poškodeniu kovového povrchu. Účinným riešením je zinok, resp. pozinkovanie. Ide o proces, počas ktorého sa vyčistený kovový predmet ponorí do cca 450 °C horúcej taveniny tvorenej až 95 % zinku. Tekutá hmota vytvorí spoľahlivú ochrannú bariéru, ktorá eliminuje prejavy negatívnych vonkajších vplyvov na kovy. Naša zinkovňa používa pri práci vysokokvalitný zinok, ktorý je považovaný za rentabilnú a ekologickú ochranu kovových povrchov. Pozinkované výrobky totiž chránia životné prostredie a sú recyklovateľné.

Neuveriteľné dlhá účinnosť zinku

Je potrebné uviesť, že zinok nechráni kovy len pred vlhkosťou, teplom či chladom, ale aj pred mechanickým poškodením. Zinkovanie sa totiž okrem zlepšovania odolnosti a ostatných vonkajších vlastností kovových predmetov podpisuje aj na ich dlhšej funkčnosti a životnosti. Pri štandardných podmienkach je zinok schopný chrániť kovy pred koróziou až 50 rokov (v prípade vyššieho stupňa zaťaženia alebo náročnejších podmienkach je to zhruba 25 rokov). Využívajte aj vy úžasné vlastnosti zinku. Našou doménou je prvotriedna povrchová úprava kovov, o čom sa už presvedčili mnohí naši spokojní klienti. Pridajte sa k nim aj vy. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať.

Piešťanská cesta 1527/9 92207 Veľké Kostoľany
tel.: +421907732830

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888