Zváranie ako nevyhnutnosť v takmer každom odvetví

Zváranie ako nevyhnutnosť v takmer každom odvetví

Zváranie sa považuje za jedno z najúčinnejších a zároveň najekonomickejších spôsobov spájania kovových materiálov a ich súčastí, ktoré v konečnom výsledku fungujú a slúžia ako celok. Je zrejmé, že zváranie ako také možno nájsť vo viacerých priemyselných odvetviach. Vedeli ste, že zváranie je možné realizovať v interiéri či exteriéri, dokonca aj pod vodou?

Prečo je zváranie dôležité

Keby nebolo zváranie, veľmi veľa predmetov a nástrojov dennej spotreby by s veľkou pravdepodobnosťou nefungovalo tak, ako by malo, príp. by sa vyskytovali nedostatky v ich konštrukcii. Nie je teda prekvapujúce, že zváranie je prítomné vo väčšine predmetov, ktoré denne využívate. Respektíve zariadenie, ktoré vzniklo zváraním, bolo použité na výrobu spomínanej väčšiny predmetov. Neodškriepiteľným je fakt, že zváranie je nevyhnutné v takmer každom priemyselnom odvetví – a to pri výrobe maličkej súčiastky do auta až po výstavbu niekoľkoposchodových budov. K najväčším oblastiam jednoznačne patrí hutníctvo, strojárstvo, automobilový priemysel a stavebníctvo. Mimoriadnu pozornosť má zváranie technologických potrubných rozvodov s dôrazom na zabezpečenie ich dokonalého spojenia a dlhodobej trvácnosti, pevnosti a odolnosti. Osobitnú kategóriu predstavuje tzv. umelecké zváranie, praktizované najmä sochármi a umeleckými kováčmi.

Zváranie zverte odborníkom

Zváranie má byť realizované pri dodržaní bezpečnosti a ochrany okolitého majetku a najmä zdravia pri práci. Pri zváraní je nevyhnutná ochranná kukla na tvári. Nezabúdajte ani na zvyšok tela. Zváranie sa rozhodne neodporúča v civilnom oblečení. Stavte na špeciálny odev z ohňovzdorného materiálu. Je dôležité, aby bol dostatočne flexibilný, teda aby vás neobmedzoval v práci. Aj keď zváranie na prvý pohľad môže vyzerať jednoducho, vedzte, že to tak nie je. Aj preto zváranie zverte do rúk skúseným profesionálom. Pretože každý materiál si vyžaduje trochu iné zváranie – či už ide o liatinu, hliník, oceľ, nerez alebo iné kovy – a to vzhľadom na vlastnosti daného materiálu. Taktiež je dôležité určiť správnu metódu zvárania, teplotu, typ zvaru, nastavenie, typ zváračky a pod. Nevyhnutná je aj následná kontrola zvarov, teda či zváranie splnilo svoj účel a výsledný celok je funkčný a nepoškodený. Dnes je časté elektrické oblúkové zváranie. Funguje na princípe roztavovania zváracieho drôtu alebo elektródy, a to elektrickým prúdom.

Potrebujete riešiť potrubné rozvody (zváranie, montáž, poradenstvo) či zámočnícke práce? ZMP, s. r. o. sa o to postará. Sme držiteľmi niekoľkých certifikátov a zakladáme si na rýchlej a efektívnej spolupráci. Stavte na skúsenosti a maximálnu profesionalitu.

Dolné Záhumnie 58 /1 01341 Dolný Hričov
tel.: +421903250193

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888