Prečo by sme mali častejšie jesť ovocie?

Prečo by sme mali častejšie jesť ovocie?

Ovocie je bohaté na množstvo dôležitých vitamínov, minerálnych látok a antioxidantov. Vďaka zloženiu zlepšuje trávenie a pomáha predchádzať chronickým ochoreniam. Ovocie tiež znižuje riziko rozvoja kardiovaskulárnych chorôb, cukrovky, ale aj rôznych typov rakoviny. Navyše príjemne zasycuje a pomáha chudnúť. Žiaľ, neexistuje jedno ovocie, ktoré by pokrylo všetky nevyhnutné živiny, preto je vhodné zaradiť čo najviac druhov do svojho jedálnička.

Ovocie na imunitu - jablko

Jedna z prvých asociácií, pri slove ovocie, človeku hneď napadne jablko. Je obrovské množstvo druhov, a dá sa zohnať takmer po celý rok. Toto ovocie je bohaté na vitamín C, K, B6, A, E, B1-B3, B9 a B5, ako aj minerálnych látok draslíka, horčíka, medi, vápnika, železa, fosforu a mangánu. Jablko navyše vyniká vysokým obsahom antioxidantov. Napomáha fungovaniu imunity, nervového systému a tiež predchádzaniu chronickým ochoreniam či rozvoju srdcových chorôb. Okrem surového stavu sa výborne hodí do štrúdiel, závinov, koláčov či ovsených kaší.

Ovocím k lepšiemu tráveniu - hruška

Hruška je ovocie bohaté na flavonoidy a antioxidanty, ktoré pomáhajú bojovať s oxidačným stresom. Má pozitívny vplyv na hyperglykémiu a vysoký krvný tlak spojený s cukrovkou. Vďaka vysokému obsahu vlákniny je dobrou prevenciou proti zápche a rakoviny hrubého čreva. V hruške sa tiež nachádza vitamín C, K B9, E, B1-B3, B6, ale aj meď, draslík, horčík a stopové množstvo mangánu, zinku, železa, fosforu a vápnika. Hodí sa do lahodných koláčov, smoothie či džúsov. Čerstvé jablká, hrušky a ďalšie ovocie v Novom Meste nad Váhom ponúka FRESH obchod Anny Macháčovej.

Bobuľovým ovocím proti oxidačnému stresu - jahody, maliny a čučoriedky

Ovocie ako jahody, maliny a čučoriedky jú bohaté na vysoký podiel antioxidanov. Znižujú pravdepodobnosť rozvoja nádorových ochorení, majú pozitívny dopad na hladinu cholesterolu a pôsobia ako prevencia proti zápalom a kardiovaskulárnym chorobám. Sú bohaté predovšetkým na vitamín C, čím podporujú imunitný systém a znižujú únavu. Sú výborné v kombinácii s palacinkami, lievancami, do koláčov, nanukov, pudingov či jogurtových kaší.

Kôstkovému ovociu sa tiež nevyhýbajte - čerešne, slivky a marhule

Kôstkové ovocie ako čerešne, slivky a marhule sa líšia veľkosťou i farbou, všetky sú taktiež bohaté na vysoký obsah antioxidantov. Pomáhajú predchádzať kardiovaskulárnym ochoreniam, zápalom a niektorým typom rakoviny. Obzvlášť slivky pomáhajú znižovať krvný tlak. Pravidelná konzumácia môže viesť k úľave od refluxu pažeráka. Kôstkoviny sa výborne hodia do bublanín, kysnutého pečiva, kompótov, smoothie, či v sušenej verzii ako pochutiny.

Ovocie má teda množstvo benefitov pre naše zdravie, pre ktoré by malo byť dennou súčasťou našich jedálničkov. Čerstvé ovocie v Novom Meste nad Váhom ponúka obchod FRESH v Častkovciach. Obchod okrem chutného ovocia vo svojom sortimente ponúka aj zdravú zeleninu, mäso, mliečne výrobky a ďalšie potraviny, ale aj drogériu. Pre zákazníkov tiež vyrába darčekové koše podľa želania.


Hlavná 292 91621 Častkovce
tel.: +421915710917

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888