Efektívny výrub stromov

Efektívny výrub stromov

Čas je neúprosný a nerobí výnimky ani pri stromov. Ak nastane čas na výrub stromov je vhodné túto činnosť realizovať podľa presne stanovených postupov. Efektivita je pri tejto činnosti veľmi dôležitá. Kto však môže tieto postupy realizovať? Kto rozhoduje o tom či sa má vykonať kompletný výrub stromu alebo iba jeho ošetrenie? A môžeme si odstrániť strom na vlastnej záhrade len tak?

Prečo sa musí realizovať výrub stromov?

Je to činnosť, ktorú si mnohí z nás nevšimnú za celý svoj život a popritom je tak veľmi potrebná. Nielen o ľudí a zvieratá sa musíme pravidelne starať. Našu starostlivosť si vo veľkej miere zaslúži aj príroda. Niekto by si mohol povedať, veď stačí zobrať pílku a jednoducho strom spíliť. Takto sa to však robiť nesmie. Likvidácia stromov má svoje presné postupy s ohľadom na bezpečnosť zdravia ľudí a okolia. Postupný výrub stromov patrí medzi technicky najnáročnejšie arboristicé práce. Keďže stromy starnú a umierajú ako aj všetko živé, pri likvidácii si vyžadujú odbornú starostlivosť. Realizáciu výrubu stromov nemôže robiť ktokoľvek. Sú k tomu potrebné určité zručnosti, znalosti a nezanedbateľným faktorom je aj potrebná stromolezecká technika, bez ktorej by sa asanácia len veľmi ťažko dala realizovať.

Kto všetko musí absolvovať výrub stromov?

K celkovej asanácii je, preto potrebné povolať odborníkov, ktorí sa výrubom stromov zaoberajú dlhodobo a majú dostatočné skúsenosti s rôznymi typmi stromov. Kto všetko môže, respektíve musí absolvovať výrub stromov a v akých prípadoch? Výrub stromov sa realizuje kdekoľvek bez ohľadu na to či sa jedná o súkromný pozemok, štátnu inštitúciu alebo zahraničnú spoločnosť na území Slovenska. V prípade, že máte na pozemku strom alebo stromy, ktoré sú už príliš staré, alebo ktoré svojim rastom zasahujú do priestorov, kde by mohlo neskôr prísť k nešťastiu je potrebné zavolať na pomoc odborníkov na výrub stromov. Nemusíte sa obávať ani ťažko dostupných miest, nakoľko odborníci na výrub stromov disponujú potrebnou technikou, ktorá im umožňuje dostať sa aj do ťažko dostupných miest.

Ako, teda prebieha taký výrub stromov? Skôr než sa rozhodnete pre konkrétny akt na vašom strome nechajte si poradiť od odborníkov z Lumberjack, ktorí sú špecialistami na orezávanie, ošetrovanie a pílenie stromov. Overiť si kvalitu poskytovaných služieb môžeme aj overením si certifikátov, ktoré dokazujú, že starostlivosť o strom, prípadne viacerých stromov bude vykonaná s ohľadom na kompletnú starostlivosť. Niekedy totiž nie je potrebný výrub stromu, ale stačí iba správne ošetrenie a strom tak bude žiť ešte ďalšie roky.

Školská 300 93036 Horná Potôň
tel.: +421907706573

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888