Vaping - populárna alternatíva fajčenia v súčasnosti

Vaping - populárna alternatíva fajčenia v súčasnosti

Vaping je dnes čoraz populárnejšia alternatíva klasického fajčenia cigariet. Pri vapingu, na rozdiel od cigariet, nedochádza k spaľovaniu tabaku. Vaping je technológia, založená na odparovaní látok rozpustených v kvapaline, tzv. liquidoch a ich následnom inhalovaní prostredníctvom elektronických cigariet. Samotné fajčenie je tak zdravšou alternatívou a práve preto po nej siaha čoraz viac fajčiarov. Zistite viac.

Čo je to vaping?

Pri klasickom fajčení cigariet sa do nikotín dostáva do tela prostredníctvom dymu, ktorý vzniká spaľovaním tabaku. Pri spaľovaní samotného tabaku však vzniká i množstvo škodlivých splodín, ktoré pri fajčení do tela prijímame tiež. Práve preto je klasické fajčenie nebezpečné a zdraviu škodlivé.

Naopak, vaping je založený na odparovaní látok, ktoré sú rozpustené v tekutine. Túto tekutinu nazývame liquidy, alebo e-liquidy. Pri vapingu sa látky z e-liquidu vyparujú vo vaporizéri. Najčastejším druhom vaporizérov sú elektronické cigarety. Môžeme teda povedať, že vaping je fajčenie alebo inhalovanie pary z elektronickej cigarety. To, aké množstvo pary pri vapingu získate z vášho vaporizéra viete ovplyvniť jednotlivými komponentmi, medzi ktoré patria napríklad atomizéry a cartomizéry.

Aké sú hlavné výhody vapingu?

Ako už bolo spomenuté, vaping nie je vdychovanie dymu ale vdychovanie pary bez škodlivých látok, na rozdiel od klasického fajčenia, čo z vapingu robí zdravšiu alternatívu fajčenia a teda i jeho hlavnú výhodu. Ďalšou výhodou zápach. Pri fajčení klasickej cigarety sa nepríjemnému zápachu z dymu nevyhnete. Vaping však ponúka množstvo krásnych ovocných, sviežich či sladkých náplní, ktoré po sebe nezanechávajú nepríjemný zápach. I samotný výber aróm a príchutí je oveľa širší, než pri obyčajných cigaretách.

Vaping je zároveň povolený na verejných priestranstvách i v  gastro prevádzkach. Zákaz fajčenia sa totiž vapingu netýka, vďaka čomu nebudete pri vapingu nijako obmedzovaní. V podnikoch tak môžete bez problémov fajčiť vašu elektronickú cigaretu i napríklad elektronickú fajku. Keďže  pri vapingu dochádza k vylučovaniu veľkého množstva pary, dajte si pozor, aby ste ňou neobmedzovali ľudí pri okolitých stoloch.

Okrem uvedeného je vaping skvelým spôsobom, ako sa zbaviť vášho fajčiarskeho zlozvyku. Jedným so spôsobov, ako prestať fajčiť vďaka vapingu je postupné znižovanie obsahu nikotínu v e-liquide. Takýmto spôsobom dokážete vaše telo postupne odvyknúť od závislosti na nikotíne. Existujú aj náplne do elektronickej cigarety bez obsahu nikotínu, vďaka čomu dokážete bojovať od závislosti na fajčení z psychologického hľadiska.

Na našom webe e-smokes.eu nájdete široký výber elektronických cigariet, fajok či zariadení určených na vaporizáciu bylín a celý sortiment príslušenstva. Zakúpite u nás e-liquidy, batérie do e-cigariet, atomizéry a ďalšie príslušenstvo. Pamätajte však na to, že vapovanie ani iný druh fajčenia nie je úplne bez rizika a je určené osobám starším ako 18 rokov.

A. Kmeťa 11 03601 Martin
tel.: +421903716843

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888