Aké výhody a nevýhody má titánový riad?

Aké výhody a nevýhody má titánový riad?

Titánový riad je počas uplynulých rokov čoraz populárnejšou voľbou v mnohých domácnostiach. Kuchári či kuchárky radi siahnu po titánovom riade najmä pre mnohé jeho výhody. Chcete si aj vy zakúpiť titánový riad, no nemáte o ňom dostatok vedomostí? Prečítajte si o výhodách, ktoré titánový riad ponúka a zistite aj jeho nevýhody.

Čo je titánový riad?

Titánový riad, ako už jeho názov vypovedá, je kuchynský riad vyrobený z titánu. Titán je ľahký, no zároveň mimoriadne odolný kov, ktorý vzhľadom na hmotnosť ponúka najvyššiu možnú pevnosť. Titánové hrnce tak znesú dlhodobé varenie i vystavenie extrémnym horúčavám, pričom sa nepoškodia a stále budú vyzerať dobre.

Rovnako na tom budú i titánové panvice či obľúbené titánové woky, určený na prípravu prevažné ázijských jedál. Titánový riad je v súčasnosti dostupný na plynové ale aj indukčné variče. Titánové hrnce na indukčné variče majú špeciálne upravené dno a pohodlne v nich pripravíte dusené mäsko, zeleninu, ale tiež sladký džem a iné pokrmy.

Výhody titánového riadu

Titánový riad sa vyznačuje špeciálnym nepriľnavým povrchom, vďaka čomu môžete vaše pokrmy pripravovať s naozaj minimálnym alebo i žiadnym množstvom oleja či masla. Niektoré typy kovov zanechajú vo pokrmoch stopové prvky, ktoré sú pre organizmus škodlivé a môžu spôsobovať rôzne ťažkosti. Keďže titánový riad nie je reaktívny, nijako nezmení ani neovplyvní chuť vami pripravovaného jedla. Vďaka titánovému riadu tak dosiahnete ešte lepší gastronomický zážitok. Varenie v titánovom riade alebo pečenie v titánových pekáčoch je tak ideálnou voľbou pre športovcov či ľudí, ktorí preferujú zdravý životný štýl.

Okrem toho, titán taktiež patrí medzi najodolnejšie kovy. Titánový riad má síce vyššiu cenu ako ostatné typy riadov, ponúka však naozaj vysokú odolnosť a dlhú životnosť. Keďže titán je pomerne ľahký kov, titánový riad je ideálnym spoločníkom aj cestách, dovolenkách či víkendových pobytoch.

Medzi ďalšie výhody titánového riadu patrí rýchle zohriatie a teda skrátenie času varenia, vysoká mechanická odolnosť (teda aj voči poškriabaniu) a naozaj jednoduchá údržba.

Ako sa správne starať o titánový riad?

Titánový riad nevyžaduje žiadnu komplikovanú údržbu, čo môžeme pokojne zaradiť medzi ďalšiu z jeho mnohých výhod. Po varení použite na očistenie titánového riadu klasickú mäkkú špongiu na riad spolu s akýmkoľvek saponátom. Ak sa vám na vašom titánovom riade predsa len zachytili zvyšky pokrmu, odporúčame vám naplniť hrniec či panvicu vodou a nechať ju zovrieť. Titánový riad nie je dobré drhnúť silou. Jemnou údržbou zabezpečíte pretrvanie titánovej vrstvy a všetky pozitívne vlastnosti titánového riadu.

Spoločnosť LUBA Group s.r.o. vám prostredníctvom eshopu eshopu NajTitánovýriad.sk ponúka kvalitný titánový riad, sklenené misky, pokrievky a rôzne doplnky do kuchyne. Objavte naše kvalitné produkty značky Harecker, ktoré premenia vaše varenie na naozajstný gastronomický zážitok. V prípade záujmu o viac informácií nás neváhajte kontaktovať.


109 96501 Ladomerská Vieska
tel.: +421911349646

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888