Niekoľko dôvodov, prečo si kúpiť LED žiarovky

Niekoľko dôvodov, prečo si kúpiť LED žiarovky

LED žiarovky sú v posledných rokoch mimoriadne preferované a odporúčané? K trojici najrelevantnejších dôvodov patrí úspora elektriny, a teda aj vašich peňazí, ako i dlhá životnosť a ekologickosť žiaroviek. A keďže pri osvetľovaní akéhokoľvek priestoru je dobré myslieť ekonomicky aj ekologicky – čiže zvážiť úspornejšie formy osvetlenia – tak sú LED žiarovky.

Ako sa LED žiarovka líši od klasickej žiarovky?

Zamysleli ste sa niekedy, čo vlastne znamená skratka LED? Ide o začiatočné písmená anglického výrazu Light Emitting Diode – v preklade dióda, ktorá emituje (vyžaruje) svetlo. Teraz by ste pokojne mohli namietať, že to robí aj klasická žiarovka, ktorá je o zopár centov lacnejšia, tak prečo si nekúpiť tú? Vysvetlenie je jednoduché. LED žiarovky fungujú na zdroji svetla, ktorým je vysokoúčinný polovodičový čip. Aj preto sa LED žiarovky vyznačujú minimálnou spotrebou elektrickej energie. Aktuálne patria k tým najlepším typom osvetlenia, ktoré je schopné najefektívnejšie premeniť elektrickú energiu na svetlo. Čiže v konečnom dôsledku aj keď sú LED žiarovky drahšie ako klasické žiarovky, tak vaša investícia sa vám vráti v podobe úspory nákladov na svietenie. Druhým podstatným rozdielom medzi LED-kou a klasickou žiarovkou je svietivosť. Kým kompaktné žiarivky potrebujú po zapnutí aj niekoľko minút, kým nabehnú na svoju maximálnu svietivosť, tak LED žiarovky okamžite po zažnutí svietia naplno. Navyše sa nezahrievajú.

LED žiarovka a jej výhody

Prečo sa teda LED žiarovky vyplatia? Ekonomické hľadisko už bolo vysvetlené. Úspora však nie je jedinou výhodou. LED žiarovky nezaťažujú životné prostredie zbytočným odpadom. Súvisí to najmä s tým, že LED žiarovky sa vyznačujú niekoľkonásobne dlhšou životnosťou ako ostatné typy žiaroviek. Z toho logicky vyplýva, že pri ich používaní nevzniká až tak veľa odpadu. Navyše, LED žiarovky neobsahujú ortuť, a teda nie sú považované ani za nebezpečný odpad (ako sú napríklad kompaktné žiarivky). K pozitívam patrí aj ich bezúdržbovosť a možnosť nastavenia farby či farebnej teploty (niektoré modely). Nemožno zabúdať ani na multifunkčné využitie LED-iek. Aktuálne sú totiž dostupné v rozličných typoch, tvaroch a s rôznym výkonom, čiže nimi dokonale osvetlíte akýkoľvek priestor u vás doma či vo firme. Na osvetlenie väčších plôch vyskúšajte LED panely. Na oživenie či ozvláštnenie interiéru sú ideálne LED pásiky dostupné v mnohých farebných prevedeniach. Existujú rozmanité možnosti ich umiestnenia i využitia, a to v ktorejkoľvek miestnosti. Bez akýchkoľvek pochýb je jasné, že v súčasnosti poskytujú LED žiarovky najefektívnejšiu a najekologickejšiu formu žiarovkového osvetlenia.

Široký výber LED žiaroviek, autožiaroviek a osvetlenia, ako aj ostatných svietidiel či solárnej techniky ponúka EkoLED – dlhoročný špecializovaný predajca LED technológií svetových značiek za najlepšie ceny. Kontaktujte nás pre viac informácií.


Grösslingová 4 81109 Bratislava I
tel.: +421910947137

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888