Na čo slúži betónová nádrž?

Na čo slúži betónová nádrž?

Betónová nádrž, ako ju mnohí označujú, je tak trochu malým zázrakom, ktorý sa postará o šetrenie vody i financií vo vašej domácnosti a navyše pomáha zlepšovať životné prostredie a najmä udržať zdroje pitnej vody dostupné i pre nasledujúce generácie. Množstvo a zásoby pitnej vody každoročne klesajú a jej cena úmerne tomu narastá, čo môžete vidieť i na mesačných faktúrach za vodu.

Prečo by betónová nádrž nemala chýbať ani na vašej záhrade?

Betónová nádrž je nádržou na vodu, ktorá môže ovplyvniť množstvo pitnej vody, ktoré bude dostupné v blízkej budúcnosti. Na Slovensku je i dnes pitná voda využívaná takmer na všetky činnosti v domácnosti, aj na tie ktoré jej použitie vôbec nevyžadujú. Niektoré činnosti v domácnosti si použitie pitnej vody nevyžadujú, vďaka betónovej nádrži tak môžete hromadiť dažďovú vodu, použiteľnú na zalievanie či splachovanie toalety. Betónovú nádrž vám jednoducho nainštalujú profesionáli na betónové nádrže, čím ušetríte nie len na mesačných faktúrach za vodu, ale pomôžete i dobrej veci, a to životnému prostrediu a zachovaniu pitnej vody pre budúce generácie.

Je až alarmujúce, že viaceré krajiny sveta už dnes nemajú žiadnu pitnú vodu a v ostatných ju využívame dokonca i na splachovanie toalety. Betónové nádrže, ktoré zachytávajú dažďovú vodu by tak mali byť pre každého samozrejmosťou.

Ako betónová nádrž dokáže ušetriť až 50% pitnej vody?

Vďaka betónovej nádrži je možné ušetriť až 50% pitnej vody, ktorú bez takejto nádrži čerpáte v vodovodu. Pokiaľ betónovú nádrž ešte nevlastníte, urobiť by ste tak mali čim skôr. Základom celého systému zachytávania dažďovej vody je práve betónová nádrž. Investícia do nej sa môže na prvý pohľad zdať trochu vysoká, avšak vaša táto investícia sa vám vráti už v priebehu pár rokov, v závislosti od množstva vody, ktoré bežne čerpáte, a na aké činnosti sa rozhodnete využívať dažďovú vodu.

Systému zachytávania dažďovej vody do betónovej nádrži je vynálezom, ktorý by si zaslúžil nejedno ocenenie, a pritom ide o tak jednoduché riešenie, ktoré využívali i naši predkovia v podobnom koncepte. Vodu zachytávali do sudov či iných nádob a neskôr ju používali na zalievanie záhrady, pranie, ale i na čistenie príbytkov. Betónová nádrž zachytáva dažďovú vodu, ktorá vďaka modernému systému steká zo strechy priamo do nádrže a ďalej ju rozvádza do napojených potrubí, ako napríklad potrubia na splachovanie toalety či prípojky na zalievanie záhrady a mnohých iných. Betónová nádrž je nepriepustná, a tak sa nemusíte obávať ani úniku vody ani vniknutia zvierat či nečistôt. S výberom betónovej nádrže sa obráťte na odborníkov na nádrže a vodné systémy.

Maša spoločnosť BG-Graspointner s. r. o. so sídlom v Kuchyni vám ponúka výrobu, dovoz a predaj betónových žľabov, káblových žľabov, ako i vysokokvalitných betónových nádrží. V prípade akýchkoľvek otázok či záujmu o naše nádrže nás neváhajte kontaktovaťv.

586 90052 Kuchyňa
tel.: +421347979622

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888