Ako efektívne môže vojenské vybavenie využiť každý turista

Ako efektívne môže vojenské vybavenie využiť každý turista

Je zrejmé, že turista nie je vojak, a vojak nie je turista. Každopádne, vojenské vybavenie, resp. jeho časť, môže byť vo výraznej miere nápomocné aj počas turistických potuliek. Obzvlášť v prípade extrémnejších či náročnejších lokalít, ktoré sú vo všeobecnosti určené pre pokročilých a skúsenejších turistov. Možno budete prekvapení, do akej miery je turistické a vojenské vybavenie totožné.

Vojenské vybavenie – základ je obuv a odev

Ako turistické, tak aj vojenské vybavenie, pozostáva z dvoch základných veci – kvalitnej obuvi a oblečenia. Alfou a omegou je nepremokavé vojenské vybavenie, t. j. oblečenie ako pončá, pláštenky, bunky alebo nohavice. Odporúča sa pevná obuv, navrhnutá tak, aby spĺňala náročné požiadavky na terén. Mala by byť vyrobená z kvalitných a vodeodolných materiálov, ktoré sú šetrné k nohe a poskytujú jej dostatočnú oporu pri chodení či behu. Na zahodenie nie je ani oceľová špička. Jej dôležitosť oceníte najmä pri zakopnutí. Turistické aj vojenské vybavenie zahŕňa vhodnú pokrývku hlavy. Vyberajte ju podľa prostredia, v ktorom sa budete pohybovať. Zimné čiapky udržia hlavu v teple, mesh šiltovky jej poskytnú ochranu pred prehriatím. Kukly nielenže ochránia tvár pred mrazom, ale zároveň pomôžu k maskovaniu. Ako turista oceníte toto vojenské vybavenie trebárs pri pozorovaní zveri a splynutí s okolím.

Outdoorové vojenské vybavenie aj pre turistov

Neodmysliteľnou súčasťou je outdoorové vojenské vybavenie, ktorého funkčnosť vyzdvihujú mnohí turisti. Možno spomenúť poľné fľaše a termosky, vďaka ktorým bude váš organizmus dostatočne hydratovaný. Vojenské vybavenie ako stany, spacáky či karimatky sa vyznačujú extrémnou odolnosťou a trvácnosťou, a obľúbili si ich i turisti. Nielen vojenské vybavenie, ale aj to turistické má tvoriť o. i. lekárnička, hygienické potreby a pomôcky na orientáciu (kompas, buzola a i.) Aj vojaci jedia, čiže ich vojenské vybavenie tvoria odolné a ľahké jedálenské potreby. Sú populárne aj medzi turistami, ktorí oceňujú ľahkosť riadu a to, že jednotlivé diely do seba perfektne zapadnú. Preto nezaberajú veľa miesta vo vaku. Keďže počasie je nevyspytateľné, turistické a zároveň i vojenské vybavenie sa nezaobíde bez zápaliek, zapaľovačov, kresadiel či podpaľovačov. Nielen vojenské vybavenie, ale aj vybavenie turistu by malo zahŕňať svetlo, batoh, slnečné okuliare, ďalekohľad a nôž. Pri zdolávaní hôr je neoceniteľné kvalitné lezecké vybavenie, ktoré tvorí aj klasické terénne vojenské vybavenie.

Vaším partnerom pri hľadaní a kúpe špičkových táborníckych a turistických potrieb je firma ARMYTOP, ktorá disponuje kamennou predajňou (Bratislava) i online predajom. Samozrejmé je odborné poradenstvo.

Ivana Bukovčana 6123/22 84108 Bratislava IV
tel.: +421948335876

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888