Pánska obuv na turistiku. Ako si vybrať správne?

Pánska obuv na turistiku. Ako si vybrať správne?

Pánska obuv do hôr musí byť kvalitná a pevná a jej výberu je potrebné venovať dostatočnú pozornosť. Predtým ako sa pustíme do samotného výberu a kúpy, musíme si ujasniť základné parametre. Je teda potrebné vedieť napríklad do akého terénu budeme topánky nosiť, či ide o pravidelné alebo príležitostné nosenie, prípadne z akého materiálu by sme topánky chceli mať. Správny výber topánok na turistiku je alfou a omegou, a preto sa pozrime bližšie ako na to.

Turistická pánska obuv podľa druhu terénu

Existuje niekoľko druhov terénu, kde sa turistická pánska obuv využíva. Ide o nenáročné terény ako sú cesty a chodníky, stredne náročný terén, napríklad nespevnené cesty a veľmi náročný terén ako sú ľadovce. Pánska obuv pre turistické využitie sa takisto delí na obuv pre vysokohorskú turistiku a horolezeckú obuv.

Predtým, ako sa rozhodneme pre kúpu je veľmi dôležité si zodpovedať otázku pre aký terén využijem svoju pánsku obuv. Nie je totiž správne použiť vychádzkovú obuv pre ľahké terény na vysokohorskú turistiku. Noha by v topánke nebola správne fixovaná čím by mohlo dôjsť k rozličným úrazom a vykĺbeniam. Turistická pánska obuv musí byť kúpená presne na účel, ktorý má spĺňať.

Materiál turistickej pánskej obuvi je rozdielny

Pánska obuv na turistiku je vyrábaná prevažne zo syntetického materiálu, tento materiál môže byť tiež kombinovaný s kožou alebo môžeme kúpiť pánsku obuv koženú. Samozrejme ak ide o kožený produkt, môžeme počítať s vyššou odolnosťou, kvalitou, nepremokavosťou, ale na druhej strane môže byť ťažšia.

Samozrejme syntetická pánska obuv je ľahšia avšak nie je tak dobre odolná a je náchylná na premokanie, čo pri turistike môže byť častý problém. S tým súvisí aj cena, kedy textilné topánky sú lacnejšie ako tie kožené. Nech si už vyberiete akýkoľvek materiál pre vašu pánsku obuv na turistiku, základom je jej dôsledná a pravidelná starostlivosť. Preto netreba zabúdať ani na tento aspekt, čo v konečnom dôsledku môže predĺžiť životnosť obuvi.

Spoločnosť RIEKER SLOVAKIA sa zaoberá obuvníctvom a prináša pre svojich zákazníkov kvalitnú a cenovo dostupnú dámsku, pánsku aj detskú obuv. Ponúka predovšetkým pohodlné topánky s antistresovými vlastnosťami, ktoré sú takisto ľahké, flexibilné, odolné a čo je najdôležitejšie, tlmia náraz. Naša ponuka je bohatá na módne trendy či vzory. V prípade záujmu o naše produkty nás kedykoľvek kontaktujte, prípadne si pozrite našu webovú stránku. Naším najväčším cieľom je spokojný zákazník.


Ulica Roľníckej Školy 1 94501 Komárno
tel.: +421357900456

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888